21 Eylül 2024 Cumartesi

Direnişin ilk gününde Limak geri adım attı

İnşaat işçilerinin haklarını gasp etmeye çalışan Limak, işçilerin kararlılığı karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçilerin direnişinin ilk gününde Limak görüşme talep etti. Direniş görüşme sonuçlanana kadar askıya alındı.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikaları Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi, Merkez Bankası şantiyesinde çalışan üyelerinin haklarını gasp etmeye çalışan Limak Holdig'e karşı direniş başlattı.

"Artık yeter gasp edilen haklarımızı istiyoruz" pankartının asıldığı alanda inşaat işçileri, "Direne direne kazanacağız", "İnşaat işçisi köle değildir" sloganlarını attı.

'LİMAK YETKİLİLERİ DIŞARI ÇIKIN'
Direnen işçiler daha sonra şantiye önünden merkez ofislere yürüdü. İnşaat-iş yöneticilerinden Yunus Özgür, işçilerin haklarını gasp etmeye yeltenen Limak'a seslendi. Özgür, "Limak yetkilileri dışarı çıkın. Remzi bey, Süleyman bey dışarı çıkın" dedi.

İŞÇİLERDEN POLİSE: HAKKI YENEN BİZİZ GİDİN PATRONLARI GÖZALTINA ALIN
Merkez ofislerin önünden ayrılmayan işçilerin karşısına patronların talimatıyla polis dikildi. Geri adım atmayan işçiler adına Özgür, polislere şunları söyledi: "Hakkı yenen biziz, içerideki patronları gözaltına almanız gerek bizi değil. Yasa dışı davranan işçilerin hakkını vermeyen bunlar. Gidin onları alın. Bizi alırsanız kanunen Anayasal olarak suç işliyorsunuz. Bu devran hep böyle gitmez. Yarın bir gün ters döner. Sizler de yargılanırsınız o zaman. İşçiyi gözaltına aldığınız için sizler de yargılanırsınız. Bu kadar basit. Biz haklıyız."

LİMAK'TAN GÖRÜŞME TALEBİ
Gözaltı tehdidi karşısında işçilerin geri adım atmaması üzerine Limak yetkilileri görüşme talep etti. Bunun üzerine İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş direnişi görüşme sonuçlanana dek askıya aldı.