21 Eylül 2024 Cumartesi

Direnişteki işçiler: Feyyaz'a söz veriyoruz bu mücadeleyi kazanacağız

Direnişteki FEDAŞ işçilerinden Feyyaz Doğan'ın kalp krizi geçirmesinin ardından direniş alanında açıklama yapan Enerji-Sen üyesi işçiler kazanacaklarını vurguladı. Enerji-Sen Genel Sekreteri Atsız, "Sorumluları biliyoruz, Feyyaz'a söz veriyoruz. Bu mücadeleyi biz kazanacağız. Bu mücadeleyi biz kazanacağız" vurgusu yaptı.

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret ve kölece çalışma koşullarının sona ermesi için 28 gündür enerji işçilerinin direnişi sürüyor. Enerji-Sen üyesi işçilerin Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) direniş taleplerini karşılamak yerine şirket hukuksuzca 17 işçiyi işten atmıştı.

İşçilerden Feyyaz Doğan'ın dün akşam kalp krizi geçirmesinin ardından Enerji-Sen, onun mücadelesini de omuzlayarak bu direnişi başarıya ulaştıracağının altını çizdi.

Direniş alanında açıklama yapan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, "Bu arkadaşımızın vebali bu şirketin üzerinde. Daha önce can veren arkadaşlarımızın vebali bu şirketin üzerinde. Siz burada işi için ekmeği için direnen bir insanı işten atıyorsunuz ve o arkadaşımız daha fazla dayanamayarak kalp krizi geçiriyor. Bunun sorumluluğunu bileceksiniz. Daha fazla gözlerinizi kapatamazsınız, daha fazla kulaklarınızı tıkamayazsınız. Bizim bu saatten sonra Feyyaz'a bir borcumuz var. Feyyaz'a bir borcumuz var bunu unutmayacağız. Feyyaz burada mücadele verirken, Feyyaz burada arkadaşları için, çocuğu için, ekmeği için, evi için mücadele verirken kalp krizi geçirdi. Sorumluları biliyoruz, bu saatten sonra buradan da Feyyaz'a söz veriyoruz. Bu mücadeleyi biz kazanacağız. Bu mücadeleyi biz kazanacağız" vurgusu yaptı.