22 Eylül 2024 Pazar

Direnişteki işçilere dayanışma ziyareti

Kornwestheim'da göçmen işçilerin yoğunlukla çalıştığı Benseler Beschichtungen GmbH & Co KG fabrikasında işçiler, sefalet ücretine ve ağır çalışma koşullarına karşı uyarı eylemi yaptı, koşulları düzeltilmezse greve çıkacaklarını duyurdu. AGİF, Gik-Der, ATİK ve Tohum Kültür Derneği, işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Kornwestheim'da, göçmen işçilerin de yoğunlukta çalıştığı Benseler Beschichtungen GmbH & Co KG fabrikasında, "ücret artışı ve sözleşmeli çalışma hakkı" için işçiler, iki saatlik iş bırakarak uyarı grevi yaptı.

IG-Metal sendikasına üye işçiler iki vardiya olarak çalışıyor. Her iki vardiyada da işçiler ikişer saat iş bırakarak taleplerini dile getirdiler. İşçiler, artan hayat pahalılığına rağmen ücretlerinin aynı kaldığını ama bu koşullarda emeklerinin sömürülmesine sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Fabrika önünde bir araya gelerek eylem yapan işçiler patronları uyardı. Talepleri kabul edilmezse greve çıkacaklarını duyuran işçiler adına IG-Metal sendika temsilcisi taleplerini açıkladı ve "Daha uzun ve daha güçlü direnişe hazır olalım" çağrısı yaptı.

Stuttgart'ta örgütlü olan AGİF'e (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu) bağlı Gik-Der ve ATİK (Almanya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) üyesi Tohum Kültür Derneği üyeleri uyarı grevi yapan işçileri ziyaret etti. İşçilerle birlikte grev halayı çekerek yaptıkları konuşmada "işçilerin haklı taleplerini destekleyip sahipleniyoruz. Sizlerle her zaman dayanışma içinde olacağız. Birleşen işçiler güçlenir, direnişle kazanır. Mücadelenizde başarılar dileriz" dedi.

"Direne direne kazanacağız" sloganının atıldığı ziyarette dayanışmanın önemine dikkat çekildi.