22 Eylül 2024 Pazar

DİSK Basın-İş: Gazetecileri virüs olarak görenler virüstür

"Ceza İnfaz Paketi"ne ilişkin açıklama yapan DİSK Basın-İş, infaz paketini eleştirdi ve hapisteki gazetecilerin durumuna dikkat çekti.

DİSK Basın-İş, Meclis'te kabul edilen "Ceza İnfaz Paketi"nden tutuklu gazetecilerin kapsamın dışı bırakılması ile ilgili açıklama yaptı. "Kim içeride kalsın kim dışarıya çıksın diye tartışmayı doğru bulmuyoruz" denilen açıklamada, Türkiye'nin adalete ihtiyacı olduğu belirtildi.

Yalnızca gazetecilik yaptıkları için hapiste olanların dışarı çıkmasını değil aynı zamanda gazetecilik yapanların hapse girmemesini savunduklarını belirten DİSK Basın-İş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye bir kez daha bazı cezaların ortadan kaldırılmasına hazırlanıyor. TBMM'de kabul edilen bu düzenlemeye koronavirüs salgını gerekçe gösterilse de hepimiz biliyoruz ki, bu düzenleme MHP'nin çetecilere seçim sözüydü.

"Bu afların yabancısı değiliz, IŞİD çeteleri hapishaneden salınır, holdinglerin vergi borçları affedilir. Bunun yanısıra barış isteyen öğretmenler hapse atılır, davayı kazanan KHK'liler görevine iade edilmez. Bu Türkiye'nin gerçeği. Biliyoruz ki bu adalet değil.

"Bu nedenle kim içeride kalsın kim dışarıya çıksın diye tartışmayı doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin öncelikle adalete ihtiyacı var. Yalnızca gazetecilik yaptıkları için hapiste olanların dışarı çıkmasını değil aynı zamanda gazetecilik yapanların hapse girmemesini savunuyoruz.

"Hukukun siyasallaştırılmasından, kendi gibi düşünmeyene düşman hukuku uygulanmasından bir an önce vazgeçilmedilir.

"Gazetecileri virüs olarak görenlere de hatırlatıyoruz, bizler bu toplumun bir parçasıyız, virüsler ise organizmaya dışarından gelir, organizmanın bir parçası değildir. Zengini kollayan, emekçiyi sömüren, çetecileri serbest bıraktırmak için hakimleri arayan, halkı soyanların önüne yatan kimse virüs odur. Unutmayın bir gün adalet sizler için de gerekli olacak."