20 Eylül 2024 Cuma

Diyarbakır Garı'nda kadına şiddet protesto edildi

Diyarbakır Garı'nda çalışan Bahar Karakaş Uluğ'un erkek şiddetine maruz kalmasına tepki gösteren HDP ve KESK'li kadınlar, "Bu olay aydınlatılıncaya kadar peşini bırakmayacağız? dedi.
HDP Kadın Meclisi ve KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, BTS Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ'un çalıştığı iş yerinde şiddete maruz kalmasına ilişkin Diyarbakır Garı önünde basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasına, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP'li kadın yöneticiler ve KESK üyesi kadınlar katıldı. 
 
Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yasemin Noyan yaptığı konuşmada, Diyarbakır Garı'nda memur olan BTS Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ'un aynı kurumda çalışan Memur-Sen işyeri temsilcisi Mehmet Elhazar tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi. Noyan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne hazırlandıkları bir süreçte arkadaşlarının maruz kaldığı şiddete sessiz kalmayacaklarını söyledi.
 
'OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
 
Noyan, "Memur-Sen temsilciliğini yapan şahsın arkadaşımıza karşı hem sözlü hem de fiziki şiddeti olmuştur. Biz, bu kaba şiddeti hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz. 25 Kasım'a yaklaşırken, alanlarda her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu belirtirken böyle bir şiddeti kabul etmiyoruz. Bugün, Gar Müdürü ile görüşmek için buraya geldik. Ancak müdürü bulamadık, yerinde değilmiş. Müdürün bu konudaki tavrı bizim için çok önemlidir. Şiddetten yana tavır alacaksa buna karşı da hukuki bir süreç başlatacağımızı buradan duyurmak istiyorum. Bu işin takipçisi olacağız. Bu olay aydınlatılıncaya kadar peşini bırakmayacağız" dedi.