30 Eylül 2024 Pazartesi

Dündar'dan basın emekçilerine işkenceyi önleme çağrısı

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı'nın saldırıya uğrayan, işkence gören ve tehdit edilen gazetecilerle görüşmesini isteyen HDP Milletvekili Pero Dündar, basın emekçilerine yönelik saldırıların önüne geçecek yöntemlerin bulunmasını istedi. 

Gazetecilere dönük artan baskı, işkence ve tehdidi Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri soru önergeleriyle Meclis gündeminden düşürmüyor. HDP Milletvekili Pero Dündar da İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı'nın saldırıya uğrayan ve işkenceyle gözaltına alınan gazetecilerle görüşülme yapılması istedi. 

Gazetecilere yönelik saldırıların had safhaya ulaştığını kaydeden Dündar, "Kolluk kuvvetlerinin her türlü hak arayışı ve demokratik tepkiye dönük uyguladığı şiddetten basın emekçileri de nasibini almaktadır. Basın emekçileri, toplumsal olayları takip ederken, adliyelerde dava takibindeyken, röportaj yaparken velhasıl mesleklerini yaptıkları neredeyse her an baskı ve şiddetle karşı karşıya bırakılmaktadır" dedi. 

Dündar saldırıya uğrayan, işkenceyle gözaltına alınan ve tehdit edilen gazeteci Elif Bayburt, Zilan Azad, Doğan Kaynak, Zelal Tunç, Elfazi Toral, Berivan Kutlu, Mesut Bağcı ile İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun bir görüşme gerçekleştirmesini istedi.