20 Eylül 2024 Cuma

Efrîn'de mezar ziyaretine gidenlere saldırı

İşgal altında bulunan Efrîn'de Ramazan Bayramı dolayısıyla yakınlarının mezarlarını ziyaret eden halka çeteciler saldırdı.
İşgal altında bulunan Efrîn'de halka yönelik baskı ve saldırılar sürüyor.
 
Ramazan Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde mezar ziyaretine giden halka Sultan Murad Tugayı çeteleri saldırdı. Saldırıda 6 kişi başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Camilerden anons yapılarak mezar ziyaretlerinin yasaklandığı belirtiliyor. 
 
Öte yandan, El Hamza Tugayı adlı çete grubunun bulunduğu Raco kent merkezine 400 kişilik yeni bir askeri güç sevk edildiği öğrenildi. Çetelerin güvenliği sağlayamadığı gerekçesiyle takviye güç gönderildiği belirtilirken, gelen askerlerin halka baskı uyguladığı ifade edildi. 
 
YPG EYLEMLER YAPTI
 
Efrîn'den YPG'nin eylemlerinin sürdüğü haberleri geliyor.
 
YPG Basın İrtibat Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Efrîn şehir merkezi ve Şêrawa ilçesi kırsalında işgalci kuvvetlere yönelik bir dizi eylem yapıldı.
 
13 Haziran gecesi, Şêrawa ilçesine bağlı Qîmarê ve Beradê köyleri arasındaki yol güzergahı üzerinde hareket halinde bulunan Fırqat Hamza çete grubuna ait bir araç YPG savaşçıları tarafından hedef alındı. Araçta bulunan 3 çeteci öldü. 
 
Aynı gün sabah erken saatlerde ise Efrîn şehir merkezine bağlı Xalta köyünde bir askeri araç imha edildi, 1 asker ile 11 çeteci öldürüldü. Eylem sonrası müdahale için hareket eden bir zırhlı araç daha hedef alınarak imha edilirken araçta bulunanlar da yaşamını yitirdi.