21 Eylül 2024 Cumartesi

Enerji işçileri birlik ve beraberliğini koruyor

Direnişin 34. gününde, işten atılan 17 işçinin FEDAŞ'a alınmayacağının bildirilmesi üzerine Enerji-Sen üyesi işçiler 17 işçiyle birlikte şirkete girdi. Birlik ve beraberliğini koruyan enerji işçisi direnişçiler, aynı zamanda halk içinde çalışmalarını da sürdürüyor.

Kazancı Holding'e bağlı Fırat Aksa Elektrik Dağıtım Şirketinde (FEDAŞ) çalışan enerji işçileri 34 gündür direniyor. Enerji-Sen üyesi işçiler, birlik ve beraberliklerini koruyarak, dayanışmayla direnişi sürdürüyor.

Direniş sırasında 17 işçi hukuksuz şekilde işten atılmıştı. Bu sabah da atılan 17 işçinin işletme içerisine alınmayacağı bilgisi iletildi. Sınıf dayanışmasının gücünü gösteren FEDAŞ işçileri, işten atılan 17 işçiyle birlikte hep beraber içeri girdi.

'ARKADAŞLARIMIZ İLK GÜN VERDİKLERİ SÖZÜ TUTTU'
Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, direnişin ilk günü işçilerin birbirine dayanışma sözü verdiğini hatırlattı. "Birimiz dahi mücadelede yer aldığımız sürece, 120 arkadaşımız o arkadaşımızın yanında yer alacak, bu mücadeleyi sonuna kadar götürecek sözü vermişti" diyen Atsız, bu sözün bugün işçiler tarafından kanıtlandığının altını çizdi.

Atsız, "Burası bizim iş yerimiz burada alın teri döküyoruz, sizler bizim sayemizde kasalarınızı dolduruyorsunuz. Sakın, bizim sabrımızla oynamayın. Bir kez daha söylüyoruz elinizden geleni de ardınıza koymayın. Buradaki enerji işçileri ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini bilir, nasıl bir yol yürüyeceğini iyi bilir. Çünkü kazanan buradaki arkadaşlarımın iradesi olacak bu da böyle biline" dedi.

KÖYLÜLER VALİLİĞE DİLEKÇE VERECEK
FEDAŞ önünde direniş sürerken, halk içinde çalışmalar da devam ediyor. Burmageçit, Çimenli, Demirkapı köylülerine valiliğe verilmek üzere dilekçeler ulaştırıldı. Halk, ırızalardan kaynaklı yaşanan zararın sorumlusunun FEDAŞ olduğuna ve bunun şirket tarafından tazmin edilmesine dair dilekçelerini valiliğe sunacak.