21 Eylül 2024 Cumartesi

Enerji işçileri Sanat Sokakta: Sefalet ücretine razı olmayacağız

Enerji işçileri Sanat Sokak'ta taleplerini yineliyor ve kazanana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Kendilerine dayatılan sefalet ücreti ve kölece çalışma koşullarını reddeden Enerji-Sen üyesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. işçileri bu kez de taleplerini Dersim'deki Sanat Sokağında dillendirdi.

"Fırat Elektrik'te işler aksadı", "Ücretlerimiz barınmaya, beslenmeye, yaşamaya yetmiyor. İnsanca bir yaşam istiyoruz" pankartları açıldı; "aksa şaşırma geçmişi hatırla" dövizi taşındı.

Eylemde sık sık, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "FEDAŞ işçisi yalnız değildir" sloganları atıldı.

'SEFALET ÜCRETİNE RAZI OLMAYACAĞIZ'
Basın metnini okuyan FEDAŞ işçisi Süleyman Özmen, geçinemediklerinin altını çizdi. Sefalet ücretine razı olmayacaklarını vurgulayan Özmen, "Bizler günlerdir en temel haklarımız için sesini yükselten Fırat Elektirik Dağıtım A.Ş'de çalışan enerji işçileriyiz. Bize reva görülen sefalet ücretine razı olmayacağız dedik. Enerji işçisi köle değildir dedik. Dilenmiyoruz direniyoruz dedik. İnsanca yaşamak sadece patronlara has değil bizimde hakkımızdır dedik. Bir türlü sesimizi duyması gerekenlere duyuramadık. Sözümüzü yineliyoruz dilenmiyoruz direniyoruz. Ne bizi sefalete mahkum eden enflasyonun katbekat altında çalışmaya mecbur kılan sarı renkli sendikal sözleşmeler ne de her gün ölüm ile burun buruna çalışmak zorunda bırakan işverenler hakkımızı aramaya mücadelemizden vazgeçiremez. Biz sözümüzü hep tuttuk ama işverene verdiğimiz mühlet de bugün doldu. Sözünü tutma sırası şimdi FEDAŞ işvereninde" dedi.

Haklarını alacaklarını vurgulayan Özmen, FEDAŞ işçilerinin taleplerini şöyle sıraladı:
🔹"22 bin TL net maaş ve sendikal ücretler.
🔹Yılda 2 tam maaş ikramiyesi
🔹Banka promosyonları
🔹Sendika ile şirket arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesinin 3 yıldan daha az kısa süreye çekilmesi
🔹Sözleşme tarihi döneminin 1 Ocak'tan 1 Mart tarihine çekilmesi."