22 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan'dan donarak ölen 2 askere ilişkin 'fıtrat' gibi açıklama

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dersim'de donarak ölen iki asker ile ilgili olarak "Şehadetin içinde kurşunla şehadete yürümek de var, donarak şehadete yürümek de var" dedi.
Dersim'de iki askerin donarak yaşamını yitirmesinin ardından gelen eleştiriler karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehadetin içinde kurşunla şehadete yürümek de var, donarak şehadete yürümek de var" yorumunu yaptı.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Üzerlerinde kışlık kıyafetleri yoktu" şeklindeki eleştirisi üzerine, Erdoğan, "Bay Kemal, benim dedem Sarıkamış'ta tüfeğini sarılı olarak ve donarak şehit oldu. Şehadetin içinde kurşunla şehadete yürümek de var, donarak şehadete yürümek de var. Şu anda askerimizin bütün bu noktadaki teçhizatı, elbisesinden uyku tulumuna, yiyeceğine, giyeceğine, postallarına kadar hepsi dünyadaki en modern ordulardaki malzemelerdir. Sen bilmeden ne anlatıyorsun?" diye konuştu.
 
Erdoğan, ölümler karşısında daha önce de benzer açıklamaları yapmıştı. 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı için de "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" demişti.