20 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan'ın övgüyle açtığı hastanenin yenidoğan ünitesinde sıcak su borusu patladı

Erdoğan'ın pandemine öve öve açılışını yaptığı, 45 günde yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, tavandan geçen sıcak su tesisatında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle tavan çöktü. 8 bebek kurtarılırken, tedavi gören prematüre bebeklerden biri yaşamını yitirdi. 

İstanbul'da pandemi döneminde Atatürk Havalimanı yerleşkesine 45 günde yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde dün gece yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, tavandan geçen sıcak su tesisatında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle tavan çöktü.

ANKA'nın haberine göre, yenidoğan ünitesinde tedavi gören 8 bebek, itfaiye tarafından kurtarıldı. Yaşanan kaza sonrası bulundukları bölümden nakledilen prematüre bebeklerden birinin yarım saat sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

Söz konusu hastanenin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerektiğinde tamamı yoğun bakım için kullanılabilecek 1008 yatak kapasiteli hastanenin yurt dışından gelecek hastalara da hizmet edebilecek durumda olduğunu belirterek, "Yurt dışından bir hasta geliyorsa, uçakla gelip hemen bir yaya mesafede hastaneye gelecek tedavisini olacak ve tedaviden sonra da yine uçakla buradan nereye gidecekse uluslararası ise uluslararası, ulusal ise ulusal olarak hemen ulaşabileceği menziline ulaşacaktır" demişti.