21 Eylül 2024 Cumartesi

Erkaplan patronu yine işçileri ikna edemedi

Antep'te BİRTEK-SEN üyesi Erkaplan Halı işçilerinin sendikal hakları için direnişleri sürüyor. Patron Kadir Kaplan, işçilere "sendikadan istifa edin işbaşı yapın" diye dayatmada bulundu. Ancak işçiler sendikadan yana tavır alarak direnişe devam etti.

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde Erkaplan Halı işçilerinin, sendikalı olmak için direnişleri sürüyor. İşçilerin direnişi karşısında geri adım atmak zorunda kalan patron, işçilerin işe başlaması için sendikadan istifası şartı koydu. Ancak işçiler üye oldukları BİRTEK-SEN'le mücadeleyi yürüteceklerinin altını çizerek direnişe devam etti.

PATRON KAPLAN'DAN 'SENDİKADAN İSTİFA EDİN' BASKISI
BİRTEK-SEN sosyal medya hesabından patron Kadir Kaplan'ın, işçileri sendikadan istifaya zorladığı bir video paylaştı. Kaplan, işçilere açık açık "sendikadan istifa et" diyor hatta işçileri de zorluyor. İşçiler ise "sendikamız ne olacak, sendikamızla içeri girmek istiyoruz" diyor.

TÜRKMEN PATRONU UYARDI
İşçiler içeri alınmazken BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunun altını çizdi ve patronları uyardı.

KARACA: ERKAPLAN PATRONU YASALARDAN ÜSTÜN MÜ
Direnişe devam eden işçileri EMEP Milletvekili Sevda Karaca ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca ziyaret etti. Söz alan Karaca, patron Kadir Kaplan'ın işçileri BİRTEK-SEN'den istifaya zorlayarak açık açık suç işlediğini kaydetti. Çalışma Bakanlığına seslenen Karaca, "Erkaplan Fabrikası önünden soruyoruz, sendikalaşmak işçilerin anayasal hakkıdır, işçilerin anayasal haklarını tanımayanlar suç işlerken siz ne yapıyorsunuz? Erkaplan patronu anayasadan, yasalardan üstün mü" dedi.