21 Eylül 2024 Cumartesi

Esenyurt'ta direnişin 25. günü: Trendyol'u boykot çağrısı

Esenyurt'ta Trendyol depo işçilerinin direnişi 25. gününe girdi, işçiler boykot çağrısında bulundu. Depoya ait servislerden birinin şoförü ise PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen'in üzerine servis aracını sürdü.

Esenyurt'ta bulunan Trendyol deposunda hak gasplarına karşı PTT-Sen ve DGD-Sen'de örgütlendikleri için işten çıkarılan işçilerin direnişi, 25'inci gününde depo önünde devam etti. İşçilere, Türkiye İşçi Partisi (TİP) de destek ziyaretinde bulundu.

İşçiler, depo önünde vardiya değişimindeki arkadaşlarına seslenerek, yönetimin içerideki baskılarını devam ettirdiğine işaret etti ve "Biz yine burada olacağız. Bundan sonra kolay olmayacak işçiyi işten atmak" dedi.

ŞEN: SERVETİNİZ İŞÇİLERDEN ÇALDIKLARINIZDIR
PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve işçilerin hakkına çökülmesini patronlara nasip etmeyeceklerini söyleyerek, "Servetiniz bu işçiden çaldıklarınızdır. O servet bu işçinin hakkıdır, emeğidir. Tazminatsız işten attığınız binlerce işçinin hakkıdır. Bugün buradayız, yarın genel merkez önüne yine geliriz" dedi.

Gözaltılardan yılmadıklarının altını çizen Şen, daha inançlı ve daha güçlü bir şekilde her yerde olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Trendyol'un reklam ve sponsorluk anlaşmalarına döktüğü paraların işçinin cebinden çalınan para olduğunu kaydeden Şen, Trendyol'u boykot etme çağrısı yaparak, "Kim Trendyol'la iş tutuyorsa kapısına gitmeye, boykot etmeye devam edeceğiz" dedi.

Şen, kamuoyuna ve milletvekillerine seslenerek, işçilerin direnişinin daha güçlü sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.

ACAR: DİRENİŞİN KENDİ YASASI VARDIR
İçerideki işçilere seslenen DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, deponun kapısındaki polisleri işaret ederek "Bu kapıdaki tiyatro siz korkun diye" ifadelerini kullandı. Patronların ve polislerin işçilerin birliğinden korktuğuna işaret eden Acar, "Trendyol patronuyla birlikte o birlik oluşmasın diye kafa kafaya verip aylarca çalışıyorlar. Memleketin dört bir yanında işçiler kıpırdanmaya başladığında nasıl tepesini ezeriz diye düşünüyorlar" dedi. 

İçerideki tehdit ve baskıların, kadın işçilere dönük tacizlerin sürdüğüne dikkat çeken Acar, "Trendyol'dan korkmuyoruz. Direnişin kendi yasası vardır. İçeride yıllardır bir tane iş yasası uygulanmıyor. O kanunlar uygulanmıyorsa biz de direnişin kendi kanunlarını uygularız" dedi. İşçileri kendi güçlerine güvenmeye ve birlik olmaya çağıran Acar, "Yan yana gelmekten korkmayın" dedi.

SERVİS ARACI PTT-SEN GENEL BAŞKANININ ÜZERİNE SÜRÜLDÜ
İşçiler bir süre daha depo önünde içerideki işçilere seslendikten sonra direniş alanına geçerken servis şoförlerinden biri aracı PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen'in üzerine sürdü ve sonrasında araçtan inerek Şen'i tehdit ve darp etmeye çalıştı. Duruma tepki gösteren işçiler şoför hakkında işlem başlatılmasını isterken, polis servis şoförünü değil işçileri gözaltıyla tehdit ederek ablukaya aldı. İşçiler bunun üzerine oturma eylemine geçti. Polisle müzakere sonrası Şen ve servis şoförü hukuki işlemleri başlatmak amacıyla karakola gitti.

Gün boyu "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Direne direne kazanacağız", "Trendyol şaşırma sabrımızı taşırma", "Trendyol'dan alma, zulme ortak olma", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları atıldı.