20 Eylül 2024 Cuma

Eskişehir'de faşist saldırı

Eskişehir'de dün akşam saatlerinde Arda K., balta ve bıçakla insanlara saldırdı ikisi ağır çok  sayıda kişiyi yaraladı. Arda K. gözaltına alınırken, notları ortaya çıktı. Notlarında Arda K.'nın katliam hazırlığı yaptığı görüldü. Arda K., notlarında kendini nasyonal sosyalist olarak tanımlarken göçmenleri, LGBTİ+'ları, marksistleri, komünistleri hedef aldığını belirtti. 

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde balta ve bıçakla 5 kişiyi yaralayan şüpheli gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder mahallesinde 18 yaşındaki Arda K., daha önceden temin ettiği kask, maske ve hücum yeleğini giyip, Nazilerin “kara güneş” amblemini de göğsüne yapıştırarak balta ve bıçakla sokakta gördüklerine saldırdı.

Tramvay durağında ve Tepebaşı Camisinde bekleyenlere saldıran Arda K, gözaltına alındı. 

Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Arda K.'nın oynadığı bilgisayar oyunundan etkilendiği iddia edildi ancak ortaya çıkan notları planlı bir katliam hazırlığında olduğunu gözler önüne serdi. Saldırı planı ve yapacakları için bir manifesto hazırladığı belirtilen Arda K.'nın yayınlanan planında LGBTİ+'ları, göçmenleri, göçmen işçi çalıştıran patronları, komünistleri, marksistleri ve antifaşistleri hedef aldığı görüldü. Arda K., notlarında bir çok eylemini adım adım planlayarak kaleme aldığı görüldü.