22 Eylül 2024 Pazar

ESP: İşçi ve emekçilerden vergi alınmasın

Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş Vergi Dairelerinin bulunduğu bina önünde açıklama yapan ESP, koronavirüs pandemisi süresince işçi ve emekçilerden vergi alınmamasını istedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Beşiktaş'ta bulunan Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş Vergi Dairesi'nin ortak hizmet binası önünde açıklama yaptı. "İşçiden, yoksuldan değil, patrondan vergi alınsın" pankartı açan ESP'liler, koronavirüs salgını süresince işçi ve emekçilerden vergi alınmaması çağrısı yaptı.

Patronların vergilerinin silinirken, işçi ve emekçilerden vergi alınmasına tepki gösterdiklerini söyleyen ESP İl Yöneticisi Toper şöyle konuştu:

"Bugün dünyada koronavirüs yayılıyor. İşçileri emekçileri, yoksulları daha çok vuruyor. Kapitalizmin var oluşsal krizi yüzünden açlık, yoksulluk, sefalet büyüktü, virüsle daha da büyüdü. Evde kalın çağrısı yapılıyor. Ama faturamızı nasıl ödeyeceğimizi, evimize nasıl ekmek alacağımızı söylenmiyor. Patronların, Cengiz Holding'in, Akbank'ın şirketlerine kadar vergi borçları siliniyor. Ama işçi ve emekçilerden vergi alınmaya devam ediliyor. ESP olarak patronların silinen vergi borçları geri döndürülsün, geri alınsın. Bu süreç devam ederken de işçiler emekçilerden alınmasın. Evlerdeki açlık büyüyor, işyerlerindeki salgın büyüyor. Bugün iktidar halk sağlığından, halkın bütçesi için önlem almıyor. İşçi ve emekçilerden vergi alınmasın."