22 Eylül 2024 Pazar

ESP Kürdistan: Selam olsun Kawa'dan örsü alanlara

Karakoçan'da 2024 Newroz kutlamalarının başlatılmasına ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan, "2024 Newroz'larının birer direniş ve zafer manifestosuna dönüşeceğine olan inancımızla tüm halkımızın Newroz'unu kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Karakoçan'da yapılacak kutlamayla 2024 Newroz kutlamalarının başlatılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "2024'ün ilk Newroz ateşini Dep'te (Karakoçan'da) tutuşturuyoruz. Bu son derece anlamlı ve değerli. Çünkü Dep, çağdaş Kawa olan Mazlum Doğan'ın diyarıdır. 12 Eylül faşist darbesi ile birlikte zindanlarda ve özellikle Amed 5 Nolu zindanında geliştirilen işkence ve teslim alma, irade kırma saldırısı karşısında, bir Newroz günü ilk kıvılcımla direniş ateşini tutuşturarak bedenini barikat yapan Mazlum Doğan'ın doğduğu bu topraklarda Newroz'un startını vermek biz sosyalist yurtseverler açısından da büyük onurdur.

Bugün de yerel seçimlere doğru giderken faşist sömürgeci rejim, halkımıza ve Kürt Özgürlük Hareketi'ne dönük tasfiye, teslim alma ve irade kırma saldırılarını sürdürmektedir. Başur ve Rojava Kürdistan'ına yönelik hazırlanmakta olan yeni işgal planları, sınıra yapılan askeri yığınak, Bakur ve Türkiye'de DEM Parti ve bileşenlerine, DBP'ye, ESP'ye dönük sistematik gözaltı ve tutuklama saldırıları, İmralı'da ve tüm hapishanelerde süren tecrit ve işkenceler, bu tasfiyeci saldırganlığın başlıca biçimleri olmakta.

İşte 2024 Newroz'unu böylesine sert ve tayin edici bir politik koşullarda karşılıyoruz. Gerek Newroz'larda gerekse irademizi yeniden tesis edeceğimiz seçim çalışmalarında kitlesel olarak sokakları, meydanları kuşatmak, hem kayyumlarla gaspedilen mevzilerimizi tekrar söküp almanın, hem de seçimlerin ardından gelişecek faşist saldırı dalgasını göğüsleyip püskürtmenin ilk ön koşuludur.

Bu vesileyle başta Mazlum Doğan olmak üzere, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde feda çıtasını yükseklerde tutan ölümsüzlerimizi anıyoruz. 2024 Newroz'larının birer direniş ve zafer manifestosuna dönüşeceğine olan inancımızla tüm halkımızın Newroz'unu kutluyoruz."