22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 02 KASIM 2018

-İstanbul Tabip Odası, doktor Fikret Hacıosman'ın öldürülmesinin birinci ayında "Hekimler kandırmaca değil, haklarını istiyor" şiarıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda nöbete başlayacak. (18.30)
 
-İHD İzmir Şubesi, dernek binasında düzenleyeceği basın toplantısı ile "8 aylık kadın hak ihlalleri raporu"nu açıklayacak. (13.00)
 
-Kadınlar, Kadıköy'de bir mekanda yaşanan erkek şiddetine karşı Moda Caddesi üzerindeki Tek Büfe önünde toplanacaklar. (20.00)
 
-KESK Mardin Şubeler Platformu, Meclis'e sunulan "Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin Karayolları Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirilecek. (17.30)
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi görüşülecek. (10.00)
 
-Meclis'te HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik basın toplantısı düzenleyecek.(14.00)
 
-İstanbul'da DBP ve HDP üye ve yöneticisi 8 kişi ile gazeteci Haydar Ergül'ün tutuklu yargılandığı davanın duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.00) 
 
-Diyarbakır Sağlık Platformu, AKP milletvekilleri tarafından sağlık alanında verilen kanun teklifine ilişkin Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapacak. (12.30)