22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 17 MART 2024

Newroz ateşleri 15 kentte yapılacak. İstanbul, İzmir başta olmak üzere Diyarbakır'ın Bismil, Urfa'nın Suruç ve Halfeti, Ağrı'nın Diyadin ilçeleri, Denizli'de Newroz kutlamaları olacak. 

-İstanbul Yenikapı miting meydanında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir'in katılımıyla Newroz ateşi yakılacak. Marmaray Yenikapı durağından miting alanına yürüyüş yapılacak. (12.00)

-İzmir'de Newroz bu sene de Gündoğdu meydanında kutlanacak. HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın katılımıyla Newroz ateşi yakılacak. (12.00)

-Kocaeli'de DEM Parti Milletvekilleri Çiçek Otlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cahit Kırkazak'ın katılımıyla Darıca Millet Bahçesinde Newroz kutlanacak. (13.00)

-Antep'te Newroz Newroz Uysal ve Mehmet Bozgeyik'in katılımıyla Tur İstasyonları meydanında kutlanacak. (11.00)

-Bursa'da Arabayatağı pazar alanında DEM Parti Milletvekilleri Kezban Konukçu ve Serhat Eren'in katılımıyla Newroz ateşi yakılacak. (13.00)

-Osmaniye'de Newroz kutlaması DEM Parti il binası önünde yapılacak. (10.00)

-Newroz ateşi Van kalesi eteklerinde yakılacak. (10.00)

-Hakkari'de Newroz ateşi Ulu Camii yanındaki miting alanında yakılacak. (10.00)

-Şırnak'ta Newroz alanında kutlama yapılacak. (11.00)

-Tekirdağ'da benzinlik karşısında bulunan Newroz alanında kutlama yapılacak. (10.00)

-Filistin'de İşgale Son, Konur Sokakta basın açıklaması yapacak. (17.00)

-Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa gar girişinde restorasyon, arkeolojik kazılar ve buluntuların sergilenmesinin gar sahasına zarar vermeden tamamlanması ve "özel proje alanı" kararından vazgeçilmesi için açıklama yapacak. (13.30)

-Ekoloji örgütleri, Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda devam eden maden ocağına dair açıklama yapacak. (13.00)