22 Eylül 2024 Pazar

'Ezilenlerin iradesini belediyelerde hayata geçireceğiz'

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Esenler'de halkla buluştu ve ezilenlerin iradesini belediyelerde hayata geçirmek için 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'ye oy verme çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçim çalışmaları kapsamında Esenler'de bulunan Dörtyol Meydanında halk buluşması gerçekleştirdi. Beştaş ve Çepni'ye, DEM Parti milletvekili Celal Fırat, parti yöneticileri ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş eşlik etti.

ÇEPNİ: DEMOKRATİK, HALKÇI BELEDİYECİLİK BİR HAKTIR
Burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan eşbaşkan adaylarından ilk olarak Murat Çepni söz aldı. İstanbul'da 31 Mart'ta halkların iradesinin en güçlü biçimde tecelli etmesi için hep birlikte çalıştıklarını söyleyen Çepni, diğer adaylar gibi devlet ve belediye olanaklarına sahip olmadıklarına dikkat çekti. "Bizim gücümüz, halkımızın emeğidir, alın teridir. 31 Mart'ta da bunu bir kez daha göstereceğiz. İstanbul'da yok sayılanların, emeği sömürülüp, kimliği, dili yok sayılanların, yoksullaştırılanların, tüm ezilen halklarımızın iradesini belediyelerde hayata geçirmek için geliyoruz" diyen Çepni, Newroz meydanlarında açığa çıkan halk iradesini selamladı.

Demokratik, halkçı belediyecilik anlayışları kapsamında halkla yöneteceklerini söyleyen Çepni, belediyelerde ezilenlerin doğrudan temsilinin önemine vurgu yaptı. "Bu bir lütuf değil haktır. Demokratik katılımcı belediyecilik bir lütuf değil haktır" diyen Çepni, tüm İstanbul halkını 31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeye çağırdı.

BEŞTAŞ: SAVAŞI BİR SEÇİM PROPAGANDASI OLARAK KULLANIYORLAR
Recep Tayyip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon açıklamalarına dikkat çeken Meral Danış Beştaş, "Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı? Erdoğan, Hakan Fidan ve iktidarın yetkilileri, savaşı bir seçim propagandası olarak kullanıyorlar" ifadelerini kullandı. Derinleştirilen savaş politikalarının sadece Kürt halkı ve DEM Parti'nin değil herkesin meselesi olduğunu vurgulayan Beştaş, "Birileri ırkçılık yarışına giriyor seçim propagandası olarak, birileri savaş propagandası yapıyor" dedi.

Savaş politikalarıyla Türkiye halklarına en büyük kötülüğün yapıldığını, ölümlerin devam ettiğini, halkın bütçesinin savaşa yatırıldığını ve ekonomik krizin derinleştirildiğini belirten Beştaş, "Buna geçit vermeyelim. Bu bizim yararımıza değil. Bu ülkede Türk'le Kürd'ün arasında bir kavga yok. Bu kavgayı yürütenler iktidarlar ve sistemdir. Biz Kürt meselesini konuşarak, diyalogla çözebiliriz" çağrısı yaptı.

Halk buluşması, halaylar ve sloganlarla son buldu. Ardından Tuna Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Beştaş ve Çepni, son olarak Esenler Cemevi'ni ziyaret ederek, Alevilerin mücadelesinin yanında oldukları mesajını verdi.