3 Ekim 2024 Perşembe

Farplas'ta grev kırıcı Cengiz Bora teşhir edildi

Birleşik İşçi Hareketi, sosyal medya hesabından Farplas fabrikasında grev kırıcılığı yaparak işçileri sarı sendika Türk Metal'e üye yapmaya çalışan Cengiz Bora'yı teşhir etti.

Farplas fabrikasında Birleşik Metal İşçileri Sendikası'nın örgütlenme girişimini kırmak için 150 işçiyi işten atan ve Farplas işçilerinin direnişiyle karşılaşan patron, sarı sendika Türk Metal'i devreye sokmuş; direnişi kırmak için çalışan işçiler tehdit ve şantajla Türk Metal sendikasına üye olmaya zorlanmıştı. 

İşçilerin tehdit edilmesine karşı dün gece DİSK'e bağlı sendikalar ve direnişçi işçiler fabrika önünde toplanarak çalışan işçilere yalnız olmadıklarını duyurmuş, patrona ve  sarı sendikaya da mücadelenin süreceğinin mesajını vermişti. 

Birleşik İşçi Harekit, Farplas işçilerini baskı ve tehdit ile Birleşik Metal İş sendikasından istifa ettirip sarı sendika Türk Metal sendikasına üye yapmaya çalışan Cengiz Bora'yı Twitter'da teşhir etti. 

Birleşik İşçi Hareketi, "Grev kırıcıları, patronun maşalarını, işçinin iradesini yok sayanları teşhir ediyoruz. Gücümüz birliğimizden gelir. Biz kazanacağız" dedi.