21 Eylül 2024 Cumartesi

FEDAŞ direnişi İstanbul'a taşınıyor

FEDAŞ direnişinin 25. gününde Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, çarşamba günü direniş İstanbul'da Aksa Holding önüne taşıyacaklarını duyurdu ve ekledi: "Bu mücadeleyi kazanmadan bitirmeyeceğiz."

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) işçilerinin direnişi 25. gününde kararlılıkla sürüyor. İşçi güvenliği ve sağlığı önlemleri alınmadığı için ölümle burun buruna çalışan, kölelik koşullarının ve sefalet ücretinin dayatıldığı Dersimli enerji işçileri kazanmadan direnişi sonlandırmayacaklarını bir kez daha yineledi.

İşçilerin örgütlü olduğu Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, sendikanın genel sekreteriyle birlikte direnen işçilerin bölge müdürlüğüne giderek taleplerini bir kez daha dile getirdiğini söyledi.

Keskin, "Buradaki görmüş olduğunuz kararlılık, istedikleri kadar bizi görmememe, duymamaya çalışsınlar buradaki kararlılık önünde sonunda kazanacak. Ama mutlaka kazanacak. Enerji işçilerini siz köle yerine koymaktan vazgeçin, sarı sendikaların toplu iş sözleşmesine mahkum etmekten vazgeçin. Enerji işçileri artık gerçeği biliyor, görüyor hakkının nasıl alınacağını biliyor. Dersim halkıyla birlikte memleketin dört bir yanındaki emek dostlarla birlikte olacak. Mücadele büyüyecek. Çarşamba günü İstanbul'daki Aksa Holding kapısına taşınacak. Bu mücadeleyi kazanmadan bitirmeyeceğiz" dedi.

"FEDAŞ işçisi direnişin simgesi" sloganıyla açıklama sona erdi.

Öte yandan enerji işçilerinin çıkışları verilmeye başlandı. Şu ana kadar 17 işçinin işten çıkarıldığı bildirildi.