21 Eylül 2024 Cumartesi

FEDAŞ işçileri direnişçilerin yerine çalışmaları için tehdit etti

FEDAŞ patronları enerji işçilerinin direnişini kırmak için Elazığ'dan 20 işçiyi Dersmi'de çalışmaya zorladı. İşçiler Dersim'e gitmeyi reddederken, işten atılmakla  tehdit edildi.

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret ve kölece çalışma koşullarının son bulması için Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri 47 gündür direnişte. Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş. (FEDAŞ) işçileri direnişi kırmak isteyen patronların tüm kirli oyunun boşa çıkarmayı sürdürüyor.

Acil işlere müdahaleleri engellenerek halka karşı karşıya getirilmek istenen Dersim halkının güvenini kazanmıştı. Müzakere süreci devam ederken FEDAŞ yönetimi, başka bölgelerdeki işçilerini direnişteki işçilerin bölgesinde çalışmaya zorlayarak direnişi kırma yönündeki çabası da sürüyor.

Direnişteki FEDAŞ işçileri daha önce getirilen işçilerin de haklarını savunarak onlara durumu aktarmış işçiler grevden yana tavır alarak, polis ve jandarma baskısını yok saymış ve kentten ayrılmıştı.

Sendikaorg'un haberine göre, FEDAŞ Elazığ Müdürlüğü Dersim'de süren direnişi kırmak için kendisine bağlı arıza, sayaç okuma, bakım onarım, şebeke ve bağlantı gibi işlerde çalışan işçileri Dersim'de çalıştırmak istedi. Toplamda 20 işçi gelmeye zorlanırken, görev almayı kabul etmek istemeyen işçiler müdür tarafından iş akitlerinin sonlandırılmasıyla tehdit edildi.