21 Eylül 2024 Cumartesi

FEDAŞ işçileri: Hakkımızı istiyoruz

Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri, patrona verdikleri sürenin dolması üzerine yeniden eyleme çıktı. Talepleri olan insanca yaşamaya yetecek ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesinin insani olduğunun altını çizen enerji işçileri, "Ekonomik krizin, enflasyonun faturası biz emekçilere kesilmekten vazgeçilsin" dedi.

Sefalet ücretlerini reddeden ve çalışma koşullarının düzelmesini isteyen Enerji-Sen üyesi Dersim'deki Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de çalışan enerji işçileri patronun oyalama hamlesine karşı eylem yaptı.

9 Ağustos tarihinde en temel hakları olan çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanabilecek bir ücret için eylem yapan enerji işçileri, yetkili sendika TES-İŞ ve patronla yapılan Toplu İş Sözlşemesinin kendilerini sefalete mahkum ettiğini, 3 yıl boyunca enflasyonun katbekat altında bir zam ve iş yüküne zorladığını duyurdu. Söz konusu TİS, iki yıl önceki enflasyona göre imzalandı, FEDAŞ işçisinin barınma, beslenme, ısınma gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamıyor. 8 kişinin yapacağı iş 2-3 işçinin üzerine yıkıldı.

Bugün yeniden direnişe geçtiklerini duyuran enerji işçileri, FEDAŞ önünde açıklama yaptı. Basın metnini okuyan direnişteki işçilerden İlhan Enbek, "Yaşanılan ekonomik krizin faturasını zor koşullarda çalıştırılan, bu kentleri aydınlatan bizler ödemek zorunda değiliz. Biz değil krizi kimler yaratıyorsa bedelini de onlar ödesin. Biz evimizin, ailemizin, çoluk çocuğumuzun yüzü gülsün diye her sabah kalkıp ekmek kavgamız için emeğimizi satarak yaşıyoruz. Biz bizim olanı istiyoruz.  İşverenden dilenmiyoruz. İşveren biz işçilerine verdiği sözü tutsun yerine getirsin. Günler önce verdiği sözün günü bugün geldi. Biz hakkımız olanı almak için çocuklarımızın insanca yaşayacağı yarınları olsun diye onlara verdiğimiz söz için direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Dilenmiyoruz direniyoruz. İnsanca yaşamak, iyi koşullarda yaşamak ve evimize bir dilim daha fazla ekmek götürebilmek için bunu yapıyoruz. İstediklerimiz yerine getirilsin. Ekonomik krizin, enflasyonun faturası biz emekçilere kesilmekten vazgeçilsin" denildi.

Eylem, "Haklıyız kazanacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları ve alkışlarıyla sona erdi.