21 Eylül 2024 Cumartesi

FEDAŞ işçilerinin direnişi sonuç verdi

DİSK/Enerji-Sen, Dersim'de 73 gündür direnen işçilerin mücadelesinin sonuç verdiğini ve işverenle mutabakata varıldığını duyurdu.

Dersim'de DİSK/Enerji-Sen öncülüğünde 73 gündür direnen ve bugün Tunceli İl Müdürlüğü'nün çatısına çıkarak haklarını talep eden Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi (FEDAŞ) işçilerinin mücadelesi sonuç verdi.

Enerji-Sen, "Bugün Fırat Aksa yöneticileri ve İşçi Temsil Heyetimizin görüşmesi sonrasında taleplerin karşılanacağı noktasında mutabakata varılmıştır. Önümüzdeki günlerde süreci sonucu tekrar tüm emek dostlarımız ve kamuoyuyla paylaşacağız. Yaşasın mücadelemiz!" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, işçilerle yaptığı açıklamada, işverenle görüşmeleri sonucu taleplerinin olumlu karşılandığına ve işten atılan işçilerin geri dönüşüne ilişkin anlaşmaya varıldığını söyledi. Direnişe destek veren herkese ve direnen FEDAŞ işçilerine teşekkür eden Atsız, "Bu mücadele buradaki işçi arkadaşlarımızın evlerine bir dilim daha fazla ekmek götürebilmenin mücadelesiydi, insanca yaşamak, insanca çalışmak mücadelesiydi. O direklerde ölmemek için verdikleri bir mücadeleydi" ifadelerini kullandı.

Atsız, bu mücadele sonucu işçilerin daha iyi birbirine kenetlendiğini, birlikte yol yürümeyi öğrendiğini söyledi.