21 Eylül 2024 Cumartesi

FEDAŞ işçilerinin haklı mücadelesi sürüyor

Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçilerinin eylemi sürüyor. Dayatılan sefalet ücretine ve kölelik koşullarına boyun eğmeyeceklerini kaydeden işçiler "Biz kazanacağız" diyor. İşçiler bugün Dersim Sanat Sokak'ta açıklama yapacaklarını duyurdu ve dayanışmaya çağırdı.

Dersim'deki Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de çalışan enerji işçilerinin sefalet ücreti dayatmasına ve kölelik çalışma koşullarına direnişleri sürüyor. Kendilerine dayatılan zammın enflasyonun çok çok altında kaldığını kaydeden işçiler, işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadığı için de ölümle burun buruna kaldıklarını belirterek seslerini duyurmaya çalışıyor.

9 Ağustos'tan bu yana iş yavaşlatma eyleminde olan enerji işçileri sabahın erken saatlerinde FEDAŞ önünde "Ücretlerimiz barınmaya, beslenmeye, yaşamaya yetmiyor. İnsanca bir yaşam istiyoruz" pankartıyla açıklama yaptı.

Söz alan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, diyaloğa açık olduklarını sorunu çözmek isteyenlerin işçilerle görüşmeye gelmesini söyledi. Atsız, "Bir kez daha deklare ediyoruz FEDAŞ işçileri kölece çalışma koşullarına boyun eğmeyecek. FEDAŞ işçileri ölümle burun buruna çalışırken işten atmayla, korkutmayla sakın diz çökmeyecek. Çünkü FEDAŞ işçileri burada da belirttikleri gibi 2013 senesinde kendi hakları, ekmekler için bu mücadeleyi taçlandırdı ve kazandı. Bugün de bu mücadeleyi biz kazanacağız. Çünkü mücadele eden her zaman kazanır" dedi.

Eylem, "Biz haklıyız, biz kazanacağız" ve "Direne direne, direnişle zafere" sloganlarıyla sona ererken, Sanat Sokak'ta 13.00'da açıklama yapacaklarını duyurdu.