20 Eylül 2024 Cuma

Fethiye Ok yazdı | Düştüğünüz yer bir yoldur

33 direnç çiçeğimiz, düşlerinizin izini sürüyor Avrupa ve Amerika kıtasından gençler. Filistinli kardeşlerinin sesine ses olmaya çalıştılar. İsrail siyonizmine, katliamlarına karşı emperyalist metropollerin en ünlü üniversitelerinden ses verdiler. Barikatlarıyla, nöbet eylemleriyle, forum ve dayanışma ağlarıyla, işgallerle siz Gezi'nin çocuklarını çağrıştırdılar.

Sizler yıldızlara karışalı tam 9 yıl oldu. Acımız da öfkemiz de isyanımız da ilk günkü gibi. Sizler düş yolcularımız hiç bizden gitmediniz ki... Yüreğimizin, aklımızın yoldaşı olmaya devam ediyorsunuz. Yaşadığımız bütün zorlu dönemeçlerde ellerimizi tutmaya, yorgunluğumuzu almaya, bizlere nefes olmaya devam ediyorsunuz.

Hep yanı başımızda, yüreğimizin dehlizindesiniz. Kendimizle girdiğimiz her çarpışmada, düşmanla tutuştuğumuz kavgada, karşımıza dikilen bütün barikatlarda bizimle omuz omuzasınız. Kulağımıza "Yoldaşlar güzel günler zorlu duraklardan geçer" sözünü fısıldıyorsunuz.

Ailelerimiz, yoldaşlaşarak bıraktığınız bayrağı devraldılar. Mahkemelerde, sokaklarda katillerden hesap sormaya devam ediyoruz. Yoldaşlar, yapıcıların dostları yaşam öykülerinizle, belgesellerinizle dünyanın dört bir yanına taşındınız. Artık milyonların düş yolcularısınız.

33 direnç çiçeğimiz, düşlerinizin izini sürüyor Avrupa ve Amerika kıtasından gençler. Filistinli kardeşlerinin sesine ses olmaya çalıştılar. İsrail siyonizmine, katliamlarına karşı emperyalist metropollerin en ünlü üniversitelerinden ses verdiler. Barikatlarıyla, nöbet eylemleriyle, forum ve dayanışma ağlarıyla, işgallerle siz Gezi'nin çocuklarını çağrıştırdılar. Sizler devrimin çocuklarıyla buluşmaya gittiniz, onlar Filistinli çocukların seslerine ses veren Avrupalı çocuklardı. Emperyalist merkezlerde milliyetçiliğin, ırkçılığın, cinsiyetçiliğin zirve yaptığı koşullarda kardeşliği, adaleti, eşitliği haykırdılar. Bu cüreti gösterdiler. İnsanlığın vicdanına seslendiler. Halkların kardeşliği fitilini ateşlediler. Bu o kadar anlamlıydı ki... Onlar da polisin, ırkçıların saldırısına uğradılar. Yerlerde sürüklenip gözaltına alınıp tutuklandılar, öldürüldüler, ama "İsrail Filistin'den defol" demekten vazgeçmediler. Bugün henüz bu katliamı durdurmaya güçleri yetmese de güçlü ders ve deneyimler açığa çıkardılar. Ve inanıyoruz ki bu deneyimlerden güçlü dersler ve güçlü örgüt araçları bulup çıkaracaklardır. Onlar bugün henüz sizin yaptığınızı yapamadılar, sizin gibi cüretli yolculuklara çıkamadılar, ama bu çıkamayacakları anlamına elbette gelmiyor. Bu pratik deneyimleri ile Avrupalı çocuklar da sizin gibi yolculuklara çıkmanın etütlerini yaptılar.

Düş yolcularımız, kavga her alanda amansız devam ediyor. Düşman saldırıları, kuşatması hız kesmeden devam ediyor. Genç yapıcılar, ardıllarınız olarak her alanda yeni araç ve biçimler geliştirerek kavgayı büyütmeye devam ediyorlar. Ekoloji mücadelesinde yoldaşlar yeni mevzilerle ayak izinizi takip ediyorlar. Düşlerinizi gerçek kılmanın telaşı içindeler.

Elbette hiçbir şey güllük gülistanlık değil. Elbette çok zorlanıyoruz. Yükümüz ve sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. Yorulduğunu söyleyip kenara çekilenler de oluyor, "..mış" gibi yapanlar da... Erkek egemen zihniyete yenilip geleneksel erkekliğe demir atanlar da oluyor, kendi geriliklerini, erkek egemen zihniyetlerini teorize ederek zayıflıklarını gölgelemeye çalışanlar da... Geleneksel cinsiyetçi rollere hızla yelken açanlar da oluyor, bütün bunlara karşı mücadele edip her cephede direnişi, mücadeleyi inatla örenler de...

Bilincini materyalist diyalektik bir bakış açısı ve bu bilimsel yöntemle örgütleyenler güçlü sorgulamalar yaparak yeni sorularına yeni cevaplar bularak iradelerini güçlendirdiler. Kendini zamanın ruhuna uygun olarak yeniden örgütlemeyi başardılar. Sizlerin pratiklerini kendilerine rehber aldılar. Dirençlerini bilemek için acılarına bakmada ustalaştılar. Genç yapıcılar dönemin ruhuna uygun yeni bir devrimci yol açmanın telaşı içindeler. Kuşatmaları yara yara yol alıyorlar.

Düş yolcularımız, direnç çiçeklerimiz; bilmelisiniz ki düştüğünüz yer sadece bir yer değildir, bir yoldur. "Arîn'den Sibel'e yürüyoruz zafere" şiarınız parolamız olmaya devam ediyor. Rojava devrimini büyütmek ve yaşatmak için yoldaşlarımız cansiperane savaşıyor.

Gülüşlerinizde çoğalmaya, cüretinizi kuşanmaya, direncinize yaslanmaya, güç almaya devam ediyoruz!

Asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Size söz yürüyüşümüz devrimle taçlanacaktır.