23 Eylül 2024 Pazartesi

FHKC: Lübnan'daki saldırılar Amerikan işbirliği ve Arap devletlerinin ihanetiyle körüklenmiştir

Siyonist İsrail devletinin Lübnan'ın güneyine dönük bombardımanının Amerikan desteği ve Arap devletlerinin ihanetiyle körüklendiğini belirten FHKC, Arap halklarına saldırılara karşı ayağa kalkma çağrısı yaptı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), siyonist İsrail'in Lübnan'a dönük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Filistin ve Lübnan'daki halklarımıza dönük işgalci rejim ve terörist ordusu tarafından yürütülen soykırım savaşının bir parçası olarak; işgal güçleri bugün kardeş Lübnan halkına karşı işlediği suçlarla bilinçli bir şekilde masum sivilleri hedef almış ve mümkün olan en yüksek ölü ve yaralı sayısına ulaşmayı amaçlamıştır.

"Bu vahşi suç, mutlak Amerikan desteği ve işbirliği, uluslararası itilaf ve Arap devletlerinin -Arap normalleşme rejimlerinde saldırganla ortaklığa kadar varan- resmi bir duruş sergilemekten yoksunluğu, sessizliği ve ihanetiyle körüklenmiştir.

"Lübnan ve Filistin halkları ve bölgedeki direniş güçleri, sabıkalı düşmana karşı varlıklarını ve kaderlerini savunmak için meşru bir savaşın içerisindedir. Lübnan'daki direniş kendini işgalin askeri üsleri ve güçlerini hedef almakla sınırlarken, Lübnan'daki sivilleri, evleri, tesisleri hedef alan katliamlarla karşılaşmıştır.

"Arap devletlerinin ve halkının duruşu, şu anki pozisyonunun ilerisine geçmeli ve varlık savaşında karşılaşılan zorlukların boyutuna denk düşecek bir şekilde, ulusun varlığını savunmak için ayağa kalkmalıdır.

"Direniş güçleri, bu sabıkalı düşmana karşı topraklarını ve halklarını savunmakta birlikte ve kararlıdır."