20 Eylül 2024 Cuma

Fındıklı Demokrasi Güçleri: Katliamların hesabı sorulana dek mücadele edeceğiz

Fındıklı Demokrasi Güçleri Sivas'tan,Gazi'ye, Gezi'den Suruç'a,10 Ekimden İliç maden katliamına dek uzanan bu ve benzeri katliamların hesapları sorulana dek adalet mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti. 

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 33 düş yolcusu için Fındıklı Demokrasi Güçleri bir araya geldi. Üzerinde Suruç şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı, "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartının açıldığı eylemin metinin Tugay Köse okudu. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek Partisi (EMEP), Sol Parti, Halkevleri, Proleter Devrimci Duruş (PDD), Ankara gar katliamında ölümsüzleşen Elif Kanlıoğlu'nun ailesinin katıldığı anmada sık sık, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Hiçbir düş yarım kalmayacak", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı. 

Köse, Suruç katliamını aydınlatılmış olsaydı ardından gelen katliamların yaşanmayacağına dikkat çekti. Köse, "20 Temmuz 2015 günü patlatılan canlı bombalarla Sosyalist gençlerin düşleri yarım bırakılmak istenmiş ancak umudun türküsünü dillerinden düşürmeyen bu gençler ‘Hiçbir düş yarım kalmayacak' diyerek birleşik mücadele ruhu ile geleceği örmeye çalışmaktadırlar. Sivas'tan,Gazi'ye, Gezi'den Suruç'a,10 Ekimden İliç maden katliamına dek uzanan bu ve benzeri katliamların hesapları sorulana kadar adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.