10 Ekim 2024 Perşembe

Fransa ve Almanya'da Filistin'le dayanışma eylemleri

Fransa ve Almanya kentlerinde binlerce kişi Aksa Tufanı hamlesinin yıldönümünde sokaklara döküldü, Filistin'e özgürlük çağrısı yaptı.

Fransa ve Almanya'da binlerce kişi 7 Ekim Aksa Tufanı hamlesini selamlamak ve İsrail'in soykırım saldırılarına tepki göstermek için sokaklara döküldü. "Nehirden denize özgür Filistin" sloganı atılan yürüyüşlerde Lübnan halkıyla da dayanışma mesajı verildi ve İsrail'in soykırımcı savaş politikası lanetlendi.

FRANSA
Fransa'da 5 Ekim'de başkent Paris'te ve 7 Ekim'de Rennes'de eylemler düzenlendi. Eylemlerde Filistin ve Lübnan halklarına dönük soykırım saldırıları protesto edildi. Rennes'de, onlarca yıldır tutsak edilen Lübnanlı devrimci George İbrahim Abdallah'ın serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

ALMANYA
Almanya'nın başkenti Berlin'in Kreuzberg ve Neuköln mahallelerinde gençler, 6 Ekim'de Filistin'le dayanışma yürüyüşleri düzenledi. Yürüyüşlere siyonistler ve polisler saldırırken, çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltı saldırısına rağmen devam eden yürüyüşte, İsrail'in saldırılarının cevapsız kalmayacağı vurgulandı.

Stuttgart'ta Filistin Komitesi, OTKM (Savaşa ve Militarizme Karşı Açık Toplantı), Young Struggle ve farklı örgütlerin çağrısıyla örgütlenen eyleme yüzlerce kişi katıldı. Filistin ve Lübnan bayraklarının taşındığı eylemde, Filistin'de başlayan soykırımcı saldırganlığın Lübnan'a da yayıldığı, Ortadoğu halklarına karşı işlediği suçlardan dolayı siyonist İsrail devletinin yargılanması gerektiği belirtildi.

Polis eylem boyunca provokasyon girişimlerinde bulundu, yürüyüş başlamadan önce bir eylemciyi gözaltına aldı.

Heilbronn'da Filistinli direniş örgütlerinin 7 Ekim Aksa Tufanı hamlesi selamlandı, İsrail'in Filistin ve Lübnan halklarına dönük soykırım savaşı protesto edildi. Siyonist İsrail devletini destekleyen ABD ve Almanya başta olmak üzere emperyalist güçlerin lanetlendiği eylemde, soykırım savaşının derhal durdurulması çağrısı yapıldı.

Rusya-Ukrayna savaşında oluşan yıkıma da dikkat çekilen eylemde, Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırıları da kınandı.

Frankfurt'ta 2 bin kişi, "7 Ekim'de başlamadı" sloganıyla sokaklara döküldü. Eylemin yasaklanmasının ardından açılan davada karar bozuldu. Ortadoğu'daki savaşa, sömürgeciliğe karşı mücadele çağrısı yapılan eylemde, 365 gün süren soykırım ve savaş çığırtkanlığı propagandasına rağmen özgür bir Filistin için verilen mücadelenin kesintisiz devam ettiği vurgulandı.

Essen'de 200 kişi, 7 Ekim'i Aksa Tufanı hamlesini selamlamak ve Filistin'e özgürlük çağrısı yapmak için sokağa çıktı. Polisin engelleme çabalarına ve saldırılarına rağmen gerçekleşen eylemde, işgal ve sömürgeciliğe karşı direnişin meşruiyeti vurgulandı.

Leipzig'de yüzlerce kişi 7 Ekim'de sokaklara dökülerek İsrail devletinin süregelen soykırım, işgal ve apartheid sistemini protesto etti. Filistin halkının siyonist işgale karşı direnişine dikkat çekilen eylemde, Lübnan'a dönük saldırılara da tepki gösterildi.

Eyleme, Young Struggle, ZORA, Pride Rebellion, Kommunistischer Aufbau, FKO, Rote Wende/Jugend im Kampf, Roter Bund gibi çok sayıda örgüt katıldı. Leipziger Volkszeitung'un (LVZ) genel merkezine gidilerek İsrail ordusu tarafından yayınlanan yalanlar kınandı. Eylemler, "Nehirden denize özgür Filistin" sloganıyla sona erdi.