21 Eylül 2024 Cumartesi

Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren Arslan ve Ekici anıldı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren İnşaat-İş sendikasının kurucu üyeleri Tekin Arslan ve Erol Ekici mezarları başında anıldı.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren İnşaat-İş sendikasının kurucu üyeleri Tekin Arslan ve Erol Ekici Tuzla Aydınlı Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında anıldı. İnşaat-İş sendikasının örgütlediği anmaya Limter-İş sendikası, Birleşik İşçi Hareketi (BİH) ve çok sayıda kişi katıldı.

10 Ekim Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan anmada İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür söz aldı. Suruç Katliamı, Diyarbakır Katliamı ve Gar Katliamı'nın toplumsal mücadele ve Kürt ulusal mücadelesinin sesini kısmak için bir gözdağı olduğunu kaydeden Özgür, bugün de Kürt halkı ve işçi sınıfının mücadelesini geriletmek için çabalandığını söyledi.

Tekin Arslan ve Erol Ekici'nin yıllardır birlikte mücadele yürüten can yoldaşları olduğunu söyleyen Özgür, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen Arslan ve Ekici'nin devrimcilikte ısrar ettiğini kaydetti. "Devrimciliği bir hırka gibi çıkartıp atan değil gerçekten kişiliğine sindirmiş, varoluş biçimi olarak yaşadılar. Bugün patronun karşısında, devletin karşısında nasıl durulması gerektiğini bir gelenek olarak bize bıraktılar" diyen Özgür, bu geleneğe sahip çıktıklarını ifade etti.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Tekin Arslan'ın enternasyonal, mütevazi bir devrimci olduğunu söyledi. Arslan'ın devrimci dayanışmaya çok önem verdiğinin altını çizen Saygılı, onun hiçbir çıkar gözetmeden insanların yardımına koştuğunu anlattı.

10 Ekim'e giderken Gezi direnişi, Kobane savunması ve 7 Haziran seçimleriyle iktidarın saltanatının sallandığını hatırlatan Saygılı, Suruç'la başlayan katliamlar sürecinin buna karşı geliştirildiğine işaret etti. İşçi sınıfının o dönemde savaşa ve sömürgeciliğe karşı çok somut ve tok bir söz söylediğini hatırlatan Saygılı, 10 Ekim Katliamı'nın faşizmin çökertme saldırısının bir parçası olduğunu belirtti.