20 Eylül 2024 Cuma

Gazeteci Deniz Fırat mezarı başında anıldı

DAİŞ saldırısında hayatını kaybeden gazeteci Deniz Fırat, Van'da mezarı başında anıldı.

DAİŞ'in Mahmur Kampı'na 8 Ağustos 2014'te düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat, ölümünün 10. yıl dönümünde Van'ın Çaldıran ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı. Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından düzenlenen anmaya çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

Anma, ölümsüzleşen özgür basın emekçileri anısına saygı duruşuyla başladı.

DAİŞ saldırısında Fırat'ın en ön saflarda mesleğini yaptığını söyleyen MKG üyesi Zelal Tunç, Fırat'ın saldırının en sıcak saatlerinde "Ben kameramla savaşırım, siz gidin!" dediğini hatırlattı. Tunç, "Bizler de özgür basın çalışanları olarak Deniz Fırat arkadaşın mücadelesinin takipçileri olacağız. Onların kalemleri ve kameralarını yerde bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

'SON NEFESİNE KADAR KALEMİNİ BIRAKMADI'
MEBYADER Eşbaşkanı Yusuf Dündar, "Mücadelede yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygı ile selamlıyoruz. Deniz Heval mücadele hayatında arkadaşları arasında belirgin bir kişiliğe sahip. Son nefesine kadar kalemini yerde bırakmadı" dedi.

'BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTI'
DEM Parti Çaldıran İlçe Eşbaşkanı Pınar Demir, "Deniz Fırat ve mücadele arkadaşları; Kürt, kadın ve özgür basın çalışanı olarak, büyük bir miras bıraktılar. Bulunduğumuz tüm kurumlarda onların mücadelelerini sürdüreceğiz" dedi.

KDP'YE SESLENDİ
Barış Annesi Züleyha Tunç, DAİŞ'in saldırısını kınayarak, KDP'nin de AKP ile işbirliğine tepki gösterdi. KDP'ye seslenen Züleyha, "Kirli işbirliğini bir an önce bırak. Kardeşini katletmekten vazgeç" çağrısında bulundu.

Anma, Deniz Fırat'ın mezarına bırakılan karanfillerle son buldu.