20 Eylül 2024 Cuma

Gazeteci Yıldız: Gerillanın başarılı eylem taktikleri Türk ordusunda panik yaratıyor

Medya Savunma Alanlarında gazetecilik yapan Ruhal Yıldız, gerillanın başarılı eylemlerine dikkat çekti. İşgalci Türk ordusunun yaşadığı kayıpları gizlediğini, büyük bir panik içinde olduğunu kaydeden Yıldız, "Asker intiharlarını gizleyemiyorlar" dedi. Türk askerlerinin bugüne dek tekniklerinin kendilerini koruyacağı inancının da çöktüğünün altını çizen Yıldız, işgalci Türk ordusunun askerlerinin gerillanın gücünün farkında olduğunu belirtti. 

Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına gerilla eylemle yanıt veriyor. Gazeteci Ruhal Yıldız, Özgür TV'ye yaptığı değerlendirmede Tepe Bahar, Girê Cudi, Şekif Tepesi başta olmak üzere Medya Savunma Alanlarında gerilla eylemlerinin son bir ayda yoğunlaştığını belirtti. En son Metîna'da SİHA düşürüldüğünü, HPG'den henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen yerel kaynakların bu bilgiyi doğruladığını kaydeden Yıldız, bölge halkının düşürülen SİHA'lara şahit olduğunu aktardı.

'TÜRK DEVLETİ HER TÜRLÜ KAYBINI GİZLİYOR'
Öte yandan gerillanın eylemleri karşısında Türk devletinin yaşadığı her türlü kaybı gizlediğini vurgulayan Yıldız, gerillanın eylemleri ve yüksek savaş performansı karşısında işgalci Türk ordusunda büyük bir psikolojik çöküntü yaşandığını da ekledi. Türk askerlerinin bugüne dek tekniklerinin kendilerini koruyacağı inancının da çöktüğünün altını çizen Yıldız, işgalci Türk ordusunun askerlerinin gerillanın gücünün farkında olduğunu belirtti. Türk ordusu içinde intiharların arttığına dikkat çeken gazeteci Ruhal Yıldız, gerillanın vuruş gücüyle Türk ordusunun komuta gücünde de kayıplar verdirdiğini söyledi. Tüm bunların Türk ordusu içinde panik yarattığını  belirten Yıldız, "İşgal ordusu gerillanın ulaştığı düzey karşısında adeta deli saçması gibi önüne gelen her yeri ağır silahlarla hem de savaş uçaklarıyla bombalıyor. Burada amaçlanan bölgeyi sivil halktan boşaltmak ve tamamen askeri bir alan yaratmaktır. İlhak planına böyle bir zemin sunmak isteyen Türk faşist aklı köyleri boşaltma politikasını sürdürüyor" dedi.

'PKK BAHANE EDİLEREK BÖLGEDE ETNİK VE İNANÇ SOYKIRIMI SÖZ KONUSU'
Boşaltma politikasının hedefinde olan Enzîzevkî, Karava, Şelêzî adlı köylerin bombardıman altında kaldığını söyleyen Yıldız, hala Enzîzevkî ve Beşîla köylerindeki yangınların devam etmesini örnek olarak gösterdi. Yıldız, yerel yetkililerin yangını söndürmek bir yana söndürme çalışmalarını da engellediğinin yerel kaynaklar tarafından aktarıldığını kaydetti ve devam etti: "Bu köylerde çıkan yangınlar sonrası, keşif yoğunluğunun arttığı bilgisi var. Bu da 'yangınları söndürürseniz sizi vururuz' gibi bir yaklaşımın Türk ordusu tarafından benimsendiğinin göstergesidir. Sömürgeci Türk faşizmi ve onun devlet aklı, 1915 Ermeni soykırımından beri Türk İslamizminden olmayan herkesi soykırıma uğrattı; Ermeniler, Kürtler, Rumlar, her zaman hedefindeydi. Son olarak Başûra Kürdistan'da Hıristiyan köylerin yakılması da bu politikayla ilişkilidir. PKK bahane edilerek aslında bölgede hem etnik hem inanç soykırımı söz konusu."

'90'LI YILLARIN KUZEY STRATEJİSİNE BENZİYOR'
Barzani ailesinin bu politikanın yürütülmesinde rol üstlendiğini söyleyen Yıldız, "Hem köylerin bombalanması, hem Hristiyan köylerin yakılması, adeta 90'ların Kuzey (Kürdistan) stratejisine benziyor" dedi. Halkların binlerce yıldır bu topraklarda bir arada yaşadığının altını çizen Yıldız, "Yaratılan bu değerler, Barzani ailesinin çıkarları, Türkçülük, Sünnicilik hedefleri için yıkıma uğratılıyor. Halkın topraklarından edilmesi, bölgedeki kadim dostluk, kardeşlik hukukunu da zedeliyor, yok edilmeye çalışılıyor. Bölgedeki Hristiyan halkının köylerin yakılması karşısında Türk ordusuna, Türk devletine büyük bir tepkisi var. Aksi yönde haberler yapılarak Türk ırkçılığı ve Başûra Kürdistan'a yansıtılıyor" dedi.

'GERİLLANIN SON BAŞARILI EYLEM BİLANÇOSU GİBİ'
Özgür Tv'ye gerillanın yoğunlaşan eylemlerini değerlendiren gazeteci Ruhal yıldız, HPG kaynaklarından gerillanın eylemlerini yayınlayan filme ilişkin şunları söyledi: "Filmde HPG ve YJA Star gerillaları yıl açısından büyük bir moral üstünlük ele geçirmiş durumdalar. 'An hünê biçin, an hûnê bimrin' (ya gideceksiniz ya öleceksiniz) fermanını gerillanın her anlamda başarılı biçimde gerçekleştirdiği açığa çıkıyor. Gerillanın zorlukları boşa çıkardığı görülüyor. Kış koşullarının tekniğinin gerillanın önünde engel olmayacağı ortada. YJA Star gerillaları tilililerle mevzilere yürüyorlar. Burada gerilla Ekin'in duruşu destansıdır. Karnından yaralandığı halde bir kere bile 'ah' demeden işgalci Türk ordusuna bağlı askerleri vurmaya devam ediyor. Bu film bir anlamda, gerillanın son başarılı eylem bilançosu gibi."