22 Eylül 2024 Pazar

Gaziantep PTT'de sarı sendika dayatması

Gaziantep PTT Başmüdürünün posta emekçilerine Birlik Haber Sen üyeliğini dayattığını açıklayan Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, duruma ilişkin gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını söyledi.

KESK'e bağlı Haber-Sen, Antep'teki PTT Başmüdürünün posta emekçilerine dönük baskı ve mobbingine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını okuyan Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT emekçilerinin 2013'de çıkarılan bir kanunla güvencesiz çalışmaya mahkum edildiğini, bu tarihten itibaren kurum içi atamaların liyakatsizce yapıldığını söyledi.

"Bütün bu atamaların hukuksuz olduğu PTT yönetimlerince çok iyi bilinmektedir. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız. Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz" diyen Balcan, Gaziantep PTT bünyesindeki iş yerlerinde örgütlenme çalışmaları yürüttüklerini ve bu çalışmalarda Gaziantep PTT Başmüdürünün posta emekçileri üzerinde baskı kurduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Başmüdürün sarı sendika Birlik Haber-Sen'den istifa edenleri birebir görüşmelerle ikna etmeye çalıştığını, Birlik Haber-Sen üyesi olmayan emekçilere baskı ve mobbing uyguladığını aktaran Balcan, "Gaziantep PTT Başmüdürünün atanmasına daha öncede itiraz ettiğimiz gibi bugün de itirazımızı tekrarlıyoruz. TSİ'den 3 gün önce Birlik Haber-sen Genel Başkan Yardımcılığından istifa ederek Gaziantep'e başmüdür olarak atanmasının yapılması, ilkesel olarak yanlıştır. Posta emekçilerini masada makam ve mevki için satanlar posta emekçilerine amirlik yapamaz" dedi.

Gaziantep PTT Başmüdürünün sendika temsilcisi gibi hareket ettiğini, diğer sendikalarla ilişkilerde tarafsızlığını yitirdiğini kaydeden Balcan, başmüdürün sendikadan istifaları engellemek için baskı ve mobbing uyguladığının altını çizdi.

Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesinin suç olduğuna işaret eden Balcan, gerekli hukuki işlemleri de başlatacaklarını duyurdu. Balcan, "Gün gelecek bu hukuksuzluğu yapanlar bağımsız yargı önünde elbette hesap vereceklerdir" dedi.