22 Eylül 2024 Pazar

Gazi'den haykırdılar: Bizim teslim olduğumuzu nerede gördünüz?

DEM Parti Gazi'de seçim bürosu açılışları gerçekleştirdi, DEM Parti ve ESP'liler, seçim sürecinde giderek sıklaşan siyasi kırım operasyonlarıyla biat etmeyeceklerini haykırdı. DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, "Bizim teslim olduğumuzu, sustuğumuzu, yorulduğumuzu nerede gördünüz? En büyük yanıtımız bu süreçte durmadan, usanmadan kendimizi, bürolarımızı, halkımızı örgütlemektir" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Sultangazi Belediye Eşbaşkan adayları Fatma Yeni ve Erol Tunç'la birlikte Esentepe ve Gazi mahallelerinde seçim bürosu açılışlarına katıldı.

Seçim çalışmalarına, bu sabah yeni bir siyasi kırım operasyonu geçiren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü ile çok sayıda ESP'li katıldı, mahalle halkı da açılışlara yoğun ilgi gösterdi.

BEŞTAŞ: SİZE MECBUR DEĞİLİZ
İlk olarak Esentepe Mahallesi'nde açılış gerçekleştirildi. Burada konuşan Meral Danış Beştaş, "Bize dayatılan, gece gündüz propagandası yapılan, her tarafta devletin, belediyenin bütçesiyle İstanbul'u donatanlara mecbur değiliz diyoruz. Bizim partimiz var, DEM Parti. DEM Parti'ye vereceğiniz oylar o kadar önemli, o kadar değerli ki. Çünkü bütün tartışmalar bizim üzerimizden yürüyor. DEM Parti üzerinden, Kürt halkı üzerinden, demokratik muhalefet üzerinden bir ötekileştirme, baskı, kutuplaştırma var" dedi.

"Bizim oyumuz içeride haksızca, hukuksuzca rehin alınan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Ayla Akat ve diğer bütün siyasi mahpuslara özgürlük istemek demektir. Bizim vereceğimiz her oy tecrit işkencesine dur demektir. Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit barışa uygulanan tecrittir" diyen Beştaş, iktidarın seçim çalışmalarını savaşı kutsayarak yürüttüğüne işaret etti.

ÇEPNİ: HALKIMIZLA YÖNETME İDDİASINDAYIZ
Sultangazi Belediye Eşbaşkan adayları Fatma Yeni ve Erol Tunç'un Sultangazi'yi en iyi temsil edecek isimler olduğunu belirten DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, "Hem alanlarına hakimler, hem sorunlara hakimler, hem de öyle rant çevrelerinden, müteahhitlerden, zenginlerden gücünü almıyorlar. Gücünü halktan alıyorlar" dedi.

İlçeleri de, illeri de, ülkeyi de yönetecek yetenek, birikim ve deneyime sahip olduklarını belirten Çepni, "Bizim yerel yönetim deneyimlerimiz, bu anlamda önemli bir mirastır" dedi. Seçim sürecinde birbiriyle yarışan iktidar ve burjuva muhalefetin halkların, ezilenlerin temel taleplerine dair esaslı bir çözüm ortaya koymadığının altını çizen Çepni, "Biz DEM Parti olarak halkımıza vaatte bulunan bir siyasete sahip değiliz. Halkımızla birlikte yönetme iddiasındayız. Halkımızın olanı halkımızla birlikte paylaşma mücadelesinin partisiyiz" ifadelerini kullandı.

"Bu seçimlerde de halklarımızın gücüne, özverisine, mücadelesine yaslanarak siyaset yapan DEM Parti adayları var. Biz şimdi bu mücadeleyi yükseltme göreviyle karşı karşıyayız" diyen Çepni, halkın gücüyle tüm engelleri aşmaya hazır ve kararlı olduklarının altını çizdi.

TUNÇ: EZİLEN HALKLARIN TEK TEMSİLCİSİ DEM PARTİDİR
DEM Parti Sultangazi Belediye Eşbaşkan adayı Erol Tunç 31 Mart yerel seçimlerinin çok önemli bir yerde durduğuna işaret ederek, "Demokrasi, eşitlik, özgürlük ve barış anlayışımızı yükseltme zamanı" dedi. Demokrasi ve özgürlük için herkesin DEM Parti'de mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Tunç, "Ezilen halkların tek temsilcisi DEM Parti'dir. DEM Parti bütün halkların, ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin partisidir ve biz halkımızdan partisine sahip çıkmasını, kendi sokaklarını, kendi kentlerini kendilerinin yönetmesini istiyoruz" dedi.

ESP'ye dönük operasyona tepki gösteren Tunç, yakın zamanda gerçekleşen diğer operasyonları da hatırlatarak, "Buradan sesleniyoruz: Baskılarınız, gözaltılarınız, hiçbir şekilde bu halkın yürüyüşünü durduramayacak" dedi.

Ardından Gazi Mahallesi'nde kitlesel bir seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Halaylarla başlayan açılışta DEM Parti ve ESP bayrakları dalgalandırıldı.

'BİZİM TESLİM OLDUĞUMUZU NEREDE GÖRDÜNÜZ'
Burada konuşan Murat Çepni, demokrasi ve özgürlüğü yerellerden inşa edeceklerini söyledi. İktidarın kara propaganda ve siyasi operasyonlara dayalı bir seçim çalışması yürüttüğünün altını çizen Çepni, "Bileşenimiz ESP'ye her hafta bir operasyon yapıyor. DEM Parti'ye operasyonlar yapıyor. Onlara şunu söylüyoruz: Bizim teslim olduğumuzu, bizim sustuğumuzu, bizim yorulduğumuzu nerede gördünüz? En büyük yanıtımız bu süreçte durmadan, usanmadan kendimizi örgütlemektir, bürolarımızı, halkımızı örgütlemektir" dedi.

Açılışlar boyunca, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Birleşe birleşe kazanacağız", "ESP umuttur, umut dimdik ayakta" sloganları atıldı.

Açılışların ardından Beştaş ve Çepni, Sultangazi Belediye Eşbaşkan adayları Yeni ve Tunç, DEM Parti milletvekili Celal Fırat, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'la birlikte Demokratik Alevi Derneği ve Gazi Cemevi'ni ziyaret etti.