22 Eylül 2024 Pazar

'Gözaltı ve tutuklamalar bizlerin direnme gücünü yok etmez'

Adalet Nöbeti'nin 78. haftasında konuşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Gözaltı ve tutuklamalar bizlerin direnme gücünü yok etmez" dedi.
Tutuklu meslektaşları ile dayanışmak amacıyla hukuk örgütleri tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 78. haftasında devam etti.
 
Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde başlayan nöbet, adliyenin C kapısında yapılan açıklama ile sona erdi. "Herkes için adalet" pankartının açıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy da destek verdi.
 
Eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, ülkenin adalete olan ihtiyacından dolayı bir kez daha Adalet Nöbeti'nde olduklarını belirterek, toplumsal muhalefete yönelik baskı ve zulüm politikalarına karşı bir araya geldiklerini söyledi. OHAL döneminde tüm temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığına dikkat çeken Gülüm, "OHAL'in kalktığı söyleniyor fakat OHAL'in yasaları mecliste yasalaştırılıyor. OHAL döneminden çok daha fazla baskıyla yöneten bir iktidar ile karşı karşıyayız. Yeniden yapılacak yerel seçimlerde kayyum tehdidiyle halkın iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. Belediye başkanlarının, meclis üyelerinin tutuklulukları devam ediyor. Tüm toplumsal muhalefete 'Düşüncelerinizi açıklarsanız hepinizin sonu cezaevidir' diyerek tehditler ediliyor. Kadınlara yönelik düşmanca politikalar devam ediyor. Kadınların yıllardır mücadeleyle kazandığı hakları gasp etmeye çalışıyor. Meslektaşlarımız devletin politikasının yanlışlarını vurguladığı için yargılanmaya devam ediyor" diye konuştu.
 
Tüm baskı politikalarının iktidarın güçsüzlüğünden kaynaklandığını vurgulayan Gülüm, "İktidar 16 yıldır uyguladığı politikalarla ülkeyi derin bir krize sürükledi. Krizden çıkış yolu olarak tüm toplumu susturmaya çalışıyor. Ama hiçbir baskı, hiçbir gözaltı, hiçbir tutuklama bizlerin direnme gücünü yok etmez. Gerçekler bir gün mutlaka açığa çıkacak. Haklı olan kendi kazanımını mutlaka gerçekleştirecek" dedi.
 
ÜNSAL: DİLSİZ ŞEYTANLAR OLMAYACAĞIZ
 
Gülüm'ün ardından söz alan Avukat Didem Baydar Ünsal, adaletin dev yapılardan oluşan sarayların içinde olmadığını belirtti. Adaletin, her yerde, her koşulda ve hep birlikte mücadele edilerek kazanılacağının altını çizen Ünsal, "Bizler görevimizi yapmaya çalıştığımız iş yerlerimizden, bürolarımızdan, mahkeme salonlarından, adliyelerden kovuluyoruz. Hakim, savcı odalarına, kalemlere, mahkeme salonlarına avukatların alınmadığı, savunma hakkının hiçe sayıldığı bir düzende avukatlık yapmaya çalışıyoruz. Yine de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kısılmaya çalışılan en gür sesimizle her yerde adalet istiyoruz, her yerde hakkı, adaleti ve özgürlüğü arıyoruz, arayacağız. Haksızlık karşısında eğilmektense onu elimizle, dilimizle, aklımızla, yüreğimizle tüm benliğimizle düzeltmeye çalışacağız. Ama eğilmeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlara dönmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
ÜNSAL: HUKUK YOK, DİRENENLER VAR
 
Adaletin yalnızca bugünün değil, tüm bir geleceğin sorunu olduğunu vurgulayan Ünsal, "Bu ülkede adalet yok, ama adalet isteyenler var. Bu ülkede hukuk yok, ama hukuk için direnenler var. Bu ülkenin gerçek sahibi bu halkın gerçek savunucusu adalet nöbetçileri var. Bir gün bir şeyler değişecekse bu ülkede, kollarını kavuşturup 'elimizden ne gelir ki' diye veryansın edenlerle değil, mücadele etmeyi bir onur sayanlar sayesinde değişecek. Hak ve özgürlük alanlarımızı daha da büyüttüğümüz, daha özgür, daha umutlu, daha mutlu bir ülke yaratma umuduyla hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.