22 Eylül 2024 Pazar

Gözaltındaki sosyalistlere sağlık kontrolü sonrası işkence

İfade işlemleri için İstanbul Adliyesine götürülen sosyalistlere, sağlık raporu sonrası işkence yapıldı. 9 sosyalist başını eğmeye çalışan polise direndi. Bunun sonucunda darp edildi. 

9 Mart'tan bu yana gözaltında tutulan sosyalistler ifade işlemleri için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesine getirildi. Sabah saatlerinde gerçekleşen baskınlarda DİSK Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, DEM Parti İstanbul İl Yöneticisi Ömer Akgün, SGDF MYK üyeleri Senem Pektaş, Hivda Selen, Berfin Polat, Adnan Özcan, Emrah Topaloğlu, Hüseyin İldan gözaltına alınmıştı. 

Ev baskınlarında kapılar kırılırken, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve ailesine işkence yapılmış, Saygılı yaralanmıştı. 

İfade işlemleri için savcılığa getirilen sosyalistlere sağlık kontrolü sonrası işkence yapıldı. Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyetinden sağlık kontrolü için hastaneye götürülen sosyalistlerin hastane çıkışında başları eğdirilmek istendi. Polise direnen ve baş eğmeyen sosyalistler darp edildi.

Sosyalistlere yöneltilen suçlamaların bazıları ise şöyle: "Devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenleri anmak, Figen Yüksekdağ’ın duruşmasına katılmak, tutsaklara kart göndermek."