20 Eylül 2024 Cuma

Güney Kürdistan'da işgal alanları genişletiliyor

Türk devletinin Güney Kürdistan bölgesine işgal saldırıları sürüyor. İşgalci Türk ordusuna bağlı askerler, KDP gözetiminde gerillaya karşı Duhok'un Dêralok nahiyesinde yeni bir işgal saldırısı başlattı. Halkın ve demokratik kitle örgütlerinin işgal saldırılarına ve KDP işbirlikçiliğine tepkileri sürüyor.

Türk devleti Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını genişletiyor. Bu kapsamda Duhok'un, Dêralok nahiyesine yapılan askeri sevkiyatlardan sonra gerillaya karşı işgal saldırısı da genişletildi. Saldırılar KDP gözetiminde sürdürülüyor. Türk devleti işgal planlarını genişletip, gerillaya dönük imha saldırıları kapsamında haftalardır KDP işbirliği ile Behdînan'a on binlerce asker ve yüzlerce zırhlı araç sevk ettiği bilgisi kamuoyuna yansımıştı.

Behdînan bölgesine yönelik işgal saldırıları, askeri sevkiyat sürerken Dêralok bölgesinde dün yapılan askeri yığınak dikkat çekti. Kaynaklar bu sevkiyatın yeni bir operasyonun başlangıcı olduğunu belirtiyor.

HEWLÊR'E DÖNÜK SALDIRILAR
Toplumsal Barışı İnşa Timleri (Community Peacemaker Teams-CPT) tarafından aktarılan bilgilere göre dün akşam saatlerinde savaş uçaklarıyla Hewlêr'in Çoman ilçesine bağlı Qesrê nahiyesinin 3 bölgesinin savaş uçaklarıyla bombalandığı kaydedildi. Aynı kaynaklar Çoman ilçesine son bir hafta içinde 2 kez hava saldırısı düzenlendiğine dikkat çekti. CPT verilerine göre işgalci Türk devletinin, yıl başından bu yana Güney Kurdistan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 19 kişi saldırılarda yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

Yine Duhok'un Amêdiyê ilçesine savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman sonucunda Kanî köyünde büyük çaplı yangın çıktı. İşgalci Türk devleti askeri güçlerini yerleştirdiği tüm alanlarda araç devriyeleri, kimlik kontrolleri gerçekleştiriyor, köylere yiyecek ve içecek ambargosu uyguluyor, köyleri boşaltarak askeri üsler kuruyor. Bölge halkının köyleri terk etmesi için yoğun baskı uyguluyor.