3 Ekim 2024 Perşembe

Güzeltepe-Nurtepe Emek ve Demokrasi Güçleri'nden zam protestosu

İktidarın halklara "ya açlıktan ölün ya da buna razın olun" dayatmasında bulunduğunu kaydeden Güzeltepe-Nurtepe Emek ve Demokrasi Güçleri, "Artık yeter insanca yaşamak istiyoruz" dedi. Yüksek zamların protesto edildiği açıklamada, birlikte mücadeleye dikkat çekildi. 

Güzeltepe-Nurtepe Emek ve Demokrasi Güçleri; elektrik, doğalgaz, su faturalarından ev kiralarına, yiyecek ve içecekten, giyeceğe, eğitimden kiralara kadar en temel insani ihtiyaçlara yönelik yüksek zamları protesto etti. 

"Zamlar geri çekilsin, hükümet istifa" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Krizde olan sistem, yükü bizlerin sırtına yıkmaya çalışıyor. Hayat pahalılaşıyor ama bizlerin ücretlerine-maaşlarına yapılan zamlar daha elimize geçmeden zamlar karşısında eriyecek düzeylerde kalıyor. Şatafatlı nutuklarla asgari ücrete yüzde 50 zam yaptıklarını iddia edenleri hayat yalanlamaya devam ediyor" denildi.  

AKP hükümetinin "ya açlıktan ölün ya da buna razı olun" dediğine dikkat çekilen açıklamada, "Artık yeter! İnsanca yaşamak istiyoruz" vurgusu yapıldı. İşçi ve emekçilerin tamamının büyük bir yıkım ve yoksullukla mücadele etmek zorunda kaldığı ifade edilen açıklama, şöyle devam etti: "Patronlar kar rakamlarını büyük bir keyifle sunarlarken hak talep eden işçileri ve emekçileri de tehdit etmeye devam ediyorlar. AKP hükümeti ve Meclis adeta bir cendere işlevi görüyor. Bütün yasalar patronların karlarını büyütmek adına peşpeşe çıkarılırken, hakkını arayan işçilerin ve emekçilerin üzerine de polis-asker resmi kuvvetlerin yanı sıra paramiliter sivil faşist orduları salıyorlar. 'Biz bu faturaları ödemek istemiyoruz', 'Krizin faturasını çıkaranlar ödesin' diyoruz.

Kazanmanın yolu da birlikte hareket etmekten geçiyor. Bizim seçimimiz net!  ya mücadele edip haklarımızı alacağız ya da böyle yaşamaya devam edeceğiz."