22 Eylül 2024 Pazar

HABER-SEN: Banka promosyon anlaşmaları yenilensin

HABER-SEN Diyarbakır Şubesi, giderek artan enflasyon karşısında emekçilerin maaşlarının mum gibi eridiğini belirterek, bankaların emekçilerin ücretleri üzerinden elde ettikleri kardan paylarını istediklerini vurguladı.

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi, promosyonların yenilenmesi talebiyle Kayapınar’da bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

"Bankalar kazanırken PTT emekçisi kaybediyor, banka promosyonları yenilensin" pankartı açılan eylemde, "İş güvencemizden asla vazgeçmeyeceğiz", "Kadrolaşma ve baskılara son", "İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek" yazılı dövizler taşındı.

HABER-SEN Diyarbakır Şubesi Mali Sekreteri Serhat Oktay, bankaların PTT emekçilerinin ücretleri üzerinden elde ettiği kardan paylarını istediklerini vurguladı ve promosyonların güncellenmesi çağrısında bulundu. Giderek artan enflasyona dikkat çeken Oktay, 2022 ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerindeki emekçilerin ciddi bir hak kaybına uğradığını ifade etti. 

Birçok kamu kurumunun eski promosyon anlaşmalarını iptal ederek yeni anlaşmalar yaptığını hatırlatan Oktay, "Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Biz emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında mum gibi erirken seyirci olmayacağız. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız" dedi.

Oktay, tüm iş yerlerinde promosyonun güncellenmesi için imza kampanyası başlattıklarının da altını çizdi.

Eylem boyunca "Bijî berxwedana kedkaran" sloganı atıldı.