22 Eylül 2024 Pazar

Haber-Sen: PTT bir an önce deprem bölgesi için gereken hassasiyeti göstermeli

Deprem bölgesinde PTT'nin emekçileri perişan ettiğini kaydeden Haber-Sen MYK'sı, emekçilerin insan onuruna yakışır şekilde çalışmaları için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

KESK'e bağlı Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), deprem bölgesine giderek eksikleri tespit etti, bu eksiklikleri ve deprem bölgesindeki PTT emekçilerinin taleplerini Genel Müdürlüğe iletti. Haber-Sen MYK'sı PTT yönetiminin tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi diyaloğu ve iletişim her zamanki gibi kendilerine kapattığını kaydetti.

'PTT EMEKÇİLERE ZORLA İŞ BAŞI YAPTIRDI'
Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında kriz dönemlerinde ortaklaşarak sendikalar ile nitelikli bir kamu hizmeti görebilmeyi gerçekleştiremeyen PTT yönetiminin, üstüne üstlük bir de deprem bölgesinde çalışma hayatını zorlaştıran, koordinasyonu ve sürdürülebilir kamu hizmetini yürütemediği eklendi. Toplantıda, "Bunun ana sebebi ise ben bilirim, ben ne dersem odur mantığıdır. 182 yıllık kurumun geldiği nokta budur. Liyakatsiz, ehliyetsiz ve biatçı PTT yönetimi bizleri her zaman ki gibi yine şaşırtmayarak, deprem koordinasyonunda ve kamu hizmetinin sürdürülebilir olmasındaki uygulamaları ile ve bölgedeki depremi yaşayan PTT emekçilerine insanlık dışı uygulamalarıyla enkazın altında kalmıştır. Bilindiği üzere yaşanan depremden dolayı birçok kurumda olduğu gibi PTT de hizmet vermenin imkansızlığı yaşanmıştır. PTT Yönetimi duran hizmetleri gördürebilmek için, acılı, canları yanmış, ailelerini akrabalarını yakın iş arkadaşlarını, evlerini her şeyini kaybetmiş büyük bir travma yaşayan bölgedeki PTT emekçilerini iş başı yaptırarak çalıştırmaya zorlamıştır" denildi.

'BASKICI VE İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR ÇALIŞANLARI PERİŞAN ETTİ'
PTT yönetiminin bölgedeki liyakatsiz iş bilmez baş müdürlere yetkiyi bıraktığını ve emekçilerin güvensiz ortamlarda ve sağlıksız koşullarda bitkin, perişan halde çalışmaya zorlandığının altını çizen Haber-SEN MYK'sı, şöyle devam etti: "Bu kurum, tarihinde görülmemiş bir şekilde depremi yaşayan PTT emekçilerini akıllara ziyan baskıcı acımasız tavırlarıyla bölünmüş parçalanmış ailelerinden uzakta çalıştırmakta ve tayin isteyen emekçilerin taleplerini hiçe saymaktadır. Kamu hizmeti de böylesine baskıcı, insanlık dışı uygulamalar vicdanları paramparça ettiği gibi çalışanları da perişan etmiştir. Ailesini bir başka ile taşımak zorunda kalan PTT Emekçilerinin tayin sorunun biran önce çözülmesi için PTT Yönetimi acilen tayin problemini çözüp aileleri daha perişan etmemelidir.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
PTT Genel Müdürlüğüne, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi, 11 ilimizde depremi yaşayan PTT emekçilerinin çalışma hayatları ile ilgili ekonomik kayıplarının karşılanması, yaşadıkları acıların sorunların bir nebzede olsa da çözümü için dayanışma içinde olunması ve bu konularda çalışmaların yapılması konulu defalarca yazı yazdık. Sağır sultan duydu bunlar duymadı. PTT yönetimini bir kez daha buradan uyarıyoruz. Vakit kaybedilmeden yanlıştan dönülmeli ve biran önce olağanüstü durumda olan PTT emekçilerinin hayatlarını kolaylaştırıcı, dayanışmanın büyütüldüğü ve insan onuruna yakışır kararların alınarak hayata geçirilmesini bir kez daha haykırıyoruz. Depremin ilk gününden beri alanda olan Haber-Sen olarak, kurumumuzun ve emekçilerinin öncelikle deprem bölgesi olmak üzere tüm sorunları için mücadelemizi sürdüreceğiz."