22 Eylül 2024 Pazar

Haber-Sen: TRT suç işliyor

TRT'nin seçim süreci boyunca iktidar propagandası yaparak suç işlediğini ifade eden Haber-Sen, TRT yönetimini "kamu hizmeti yayıncılığı" ilkelerine dönmeye çağırdı.

Haber-Sen, Ankara'da bulunan genel merkezinde yaptığı açıklamayla TRT'nin halkın kanalı değil iktidarın yayın organı olarak hareket ettiğini belirtti.

Açıklamayı okuyan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, "Kuruma doldurulan liyakatsiz yöneticiler, işin ehli olmayan ve birilerinin ricasıyla işe alınan personel, dur durak bilmiyor, kurumu tarafsızlık ilkesinden uzaklaştırıyor" dedi.

'DOĞRUDAN MURAT KURUM PROPAGANDASI YAPILIYOR'
Özellikle TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü'nün deneyimli, kadrolu gazeteciler yerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından atanan yöneticilerle propaganda merkezine dönüştürüldüğünü belirten Balcan, 1 Ocak ve 10 Şubat arası Erdoğan ve AKP'ye bin 945, CHP'ye 25, DEM Parti'ye 0 dakika yer verildiğini aktardı.

TRT ekranlarında yayınlanan spot filmlerin doğrudan Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum'un propagandasını içerdiğini kaydeden Balcan, bu spotların son 2 hafta içerisinde neredeyse her saat yayınlandığını söyledi.

'TRT SUÇ İŞLİYOR'
TRT'nin suç işlediğini, RTÜK ve YSK'nın ise sürece seyirci kaldığını belirten Balcan, "kamu hizmeti yayıncılığı" ilkesi içinde olması gereken TRT'yi bu ilkeye dönmeye çağırdı. "TRT bu hali ile; RTÜK, YSK ve TRT'yle ilgili kanun ve yönetmelikleri ihlal etmektedir. Anayasal ve hukuk zemininde bu ihlalleri yapanların bir an önce yargılanması gerektiğini kamuoyu ile paylaşıyoruz" diyen Balcan, kamu hizmeti yayıncılığının vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Balcan, şöyle devam etti: "HABER-SEN'in TRT mücadelesinin temelinde bu yatmaktadır. Unutmayalım ki, biz sendikalar kurumda sadece üyelerinin haklarını koruyan oluşumlar değil, aynı zamanda kurumların paydaşıyız. Mücadelemiz gerçek anlamda kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapan özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT'yi yaratana kadar sürecektir."