20 Eylül 2024 Cuma

'Hak ihlalleri bitene kadar eyleme devam edeceğiz'

Bakırköy Hapishanesi önünde yapılan eylemde PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit işkencesinin son bulması ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle gerçekleştirilen "Özgürlüğe ses ver" eyleminde hak ihlalleri son bulana kadar mücadelenin süreceği kaydedildi.  

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınlarının, PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talepleriyle başlattığı eylem sürüyor. Tutsak yakınları, İstanbul'da bulunan Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde "Özgürlüğe ses ver" eyleminde bir araya geldi.

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi eyleme katıldı. Eylemde, "Toplumsal barışı ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı taşındı.

MATUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, "Her hafta olduğu gibi cezaevlerinde uygulanan tecrit için burada 10 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Bugün de tecride karşı oturma eylemi yapacağız ve hak ihlalleri bitene kadar buna devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tutsak yakınları, eylemlerini oturarak sürdürdü. Eylem boyunca "Siyasi tutsaklar onurumuzdur",  "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bijî berxwedana zindanan", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Direne direne kazanacağız", "Jin jiyan azadî" ve "Tecrit insanlık suçudur" sloganları atıldı.