22 Eylül 2024 Pazar

Haramidere'de 1 Mayıs çağrısı: Ücretli izin için grev

Haramidere Sanayi Sitesi önünde basın açıklaması yapan ESP ve SGDF, "Herkesi bulunduğu her yerde 1 Mayıs'ı kutlamaya, mücadeleyi yükseltmeye, ücretli izin talebini haykırmaya, yaşam grevini yükseltmeye çağırıyoruz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Haramidere Sanayi Sitesi önünde işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta ücretli izin talebiyle greve çağırdı.

Sosyalistler "Ücretli izin için grev, yaşamak için sosyalizm, yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açtı. Burada konuşan ESP İstanbul İl Yöneticisi Mustafa Naci Toper, "Bugün Haramidere Sanayi Sitesi önündeyiz. Haramidere işçi mezarlığı olarak biliniyor. İktidar televizyonlarda 'evde kal' çağrısı yapıyor. Ama gördüğünüz gibi Haramidere bölgesinde çok sayıda şirket üretime devam ediyor. İşçiler koronavirüs riskine rağmen çalışıyor" dedi.

Patronların, AKP-MHP iktidarının ayakta kalabilmesi için işçileri ve emekçileri ölüme sürüklediğini belirten Toper, "Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak İstanbul ve Türkiye'nin dört bir yanında işçilerin ve emekçilerin ücretli izin hakkını ve taleplerini dile getirmek için sokaklardayız. Önümüz 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin haklı talepleri daha da büyüyecek. 1 Mayıs'ta ücretli izin talebimizi daha arttıracağız. Bugün burada ücretli izin talebini haykırırken tüm işçi ve emekçilerin mücadele günü olan 1 Mayıslarını da kutluyoruz. Herkesi bulunduğu her yerde 1 Mayıs'ı kutlamaya, mücadeleyi yükseltmeye, ücretli izin talebini haykırmaya, yaşam grevini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

ÜST GEÇİDE PANKART ASILDI
ESP üyeleri ayrıca Haramidere'de bir üst geçide "Yaşamak için grev, direniş, boykot. Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart astı.