22 Eylül 2024 Pazar

Hasan Oğuz'un hayatını kaybettiği Galataport'ta işçiler eylem yaptı

Galataport inşaatı "bulaşıcı hastalık" kaynaklı ölümlere rağmen devam ediyor. İşçiler bu duruma tepki göstererek Galataport şantiyesi önünde eylem yaptı.

Galataport inşaatı "bulaşıcı hastalık" kaynaklı ölümlere rağmen devam ediyor.

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş sendikası Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz, İstanbul Karaköy'de bulunan Galataport şantiyesinde çalışırken geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılmış, yoğun bakımda gözlem altında tutulan Oğuz, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti. Oğuz'un ölüm sebebi kayıtlara "bulaşıcı hastalık" olarak geçti.

İşçiler bu duruma tepki göstererek Galataport şantiyesi önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, "Ölüm saçan bu şantiyelerde çalışmanın durdurulması için suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Dev Yapı-İş sendikası Avrupa Yakası Temsilcisi Oğuz'u kaybetmenin üzüntüsü ve öfkesiyle mücadeleye devam edeceklerini belirten Karabulut, "Hasan'ı kaybetmemizin sorumlusu, çarklar döncek üretim devam edecek diyenlerdir" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mustafa Akyol, Çalışma Bakanlığının tabeladan ibaret olduğunu belirtti. Söylediklerinin aynı zamanda suç duyurusu olduğunu söyleyen Akyol, "Galataport'ta çalışan işçi arkadaşlarımızın hala hakları gasp ediliyor. İşçilerin büyük kısmının sigortaları asgari ücretten yatırılıp, geri kalan kısmı elden veriliyor. Şirketler bu yolla vergi de kaçırıyor" ifadelerini kullandı. İşçilerin bir araya gelemediğini de sözlerine ekleyen Akyol, "Ne zaman bir olursak, o zaman bu ölümlerin hesabını soracağız" diye konuştu.