20 Eylül 2024 Cuma

Hasta tutsak Karataş için tahliye talebi

69 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş'ın durumuna dikkat çeken İHD İzmir Şubesi, Karataş'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek üzere Konak eski Sümerbank önünde yan yana geldi. "Hasta mahpuslar ölüyor, susma, suça ortak olma" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını Ahmet Çiçek okudu.

Burdur Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutulan 69 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş'ın durumunu kamuoyuyla paylaşan Çiçek, Karataş'ın tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi.

'PİŞMANLIK DAYATMASINI KABUL ETMEDİĞİ İÇİN İNFAZI ERTELENDİ'
Hepatit B taşıyıcısı Karataş'ın tutuklanmadan önce tedavisi düzenli yapılırken hapishanede keyfi uygulamalar nedeniyle hastane sevklerinin geciktirildiğini, tedavisinin engellendiğini ifade eden Çiçek, "Mehmet Zeki Karataş, hapishane koşullarında hiper tansiyon, sedef, şeker hastalıklarına da yakalanmıştır. Mehmet Zeki Karataş, 2023'ün 10. ayında tahliye olması gerekirken İdare Gözlem Kurulu kendisine pişmanlık ve evrak imzalaması zorunluluğu getirmiş, kabul etmediği için infazını ertelemiştir" dedi.

'DERHAL SERBEST BIRAKILMALI'
Çiçek, şöyle devam etti: "Yetkililere ve Adalet Bakanına sesleniyoruz: Karataş, yaşı ve hastalıkları dikkate alınarak derhal serbest bırakılmalıdır. İdare Gözlem Kurulu gibi bir hukuksuzluk ve keyfilik kurulu derhal feshedilmelidir. Unutulmasın ki ceza içinde ceza olmaz. Biz insan hakları savunucuları hem Mehmet Zeki Karataş'ın hem de bu hukuksuzluğun takipçisi olacağız."