22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları: Erdoğan savaş vadedip utanmadan Kürdistan'dan oy istiyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Siverek'in Eğriçay kırsal mahallesinde halkla buluştu. Hatimoğulları, Urfa ve Siverek belediyelerini alacaklarını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Eğriçay kırsal mahallesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülşen Özer ve Celaleddin Erkmen ile Siverek adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak da buluşmaya katıldı.

Halk, DEM Partilileri zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşıladı. Yüzlerce kişinin katıldığı buluşmaya mitinge dönüştü.

Hatimoğulları konuşmasına Mehmet Uzun, Yılmaz Güney, İbrahim Ayhan, 12 Eylül faşist darbesi döneminde Diyarbakır zindanında direnen dörtler ve Mahmut Zengin, Mehmet Ayyıldız, Muhsin Melik'i anarak başladı.

Seçim arifesinde Urfa'da aralarında il eşbaşkanları ve belediye meclis üyesi adaylarının da bulunduğu 17 kişinin tutuklandığını hatırlatan Hatimoğulları, AKP'nin seçim çalışmalarına bu şekilde müdahale ettiğini söyledi. Hatimoğulları, 17 arkadaşları tutuklandıysa, 170, 1700 kişinin çalışmalarına dahil olacağını vurguladı.

Urfa'nın tarım kenti olduğunu belirterek, "Bu iktidar bütün tarımı Türkiye'de bitirdi. Pamuğa ve tütüne kota getirdi" diyen Hatimoğulları, "Biz burada bütün tarım ürünlerini üretip ihraç edebilecek bir ülkeyken, Urfa kendi geçimini en güçlü şekilde tarımla sağlayabilecekken buna izin verilmiyor. Ne yapıyorlar? İşçiye, çiftçiye, üreticiye teşvik vermiyorlar. Elektrik faturaları oldukça yüksek. Zaten bu bölge DEDAŞ'ın zulmünden neler çekti siz benden daha iyi biliyorsunuz. İşte AKP'nin buraya verdiği hizmet budur. Bakın hayvan pazarı ruhsatı hala burada alınamamıştır. Hangi konuda bize istihdam alanı yarattı bunlar" sorularını yöneltti.

'BUNLAR YOL YAPMAYI BİLMEZ, YOLSUZLUK YAPMAYI BİLİR'
Halkın evinde tencere kaynamadığını, et, süt alamadığını, çocuğunu okula gönderirken zorlandığını anlatan Hatimoğulları, 50 milyon insanın açlık ve yoksullukla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Köy yollarının bozuk olduğunu, yolların yapılmadığını belirten Hatimoğulları, "Bunlar yol yapmayı bilmez, yolsuzluk yapmayı bilir yolsuzluk! Siverek Belediyesinde 2023'te 40 milyon TL'yi sadece araç kiralamaya ayırmışlar. 1 milyar 329 milyon TL'lik olan 2024 bütçesini yandaşa birkaç yıl içinde peşkeş çekmişler ve utanmadan hizmet yaptıklarını söylüyorlar. Hizmetleri batsın bunların" diye konuştu.

'ERDOĞAN SAVAŞ VADEDİP UTANMADAN OY İSTİYOR'
Halklar arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışan Erdoğan'ın tek vaadinin savaş olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, "Rojava'da Kürtleri katleden onlar, Derik'te, Afrin'de Kürtleri katleden onlar ve sonra gelip diyorlar ki biz ayrıştırmayacağız. Seçim vaadi savaş olan Erdoğan utanmadan gelip Kürdistan'dan oy istiyor. Bakın daha yeni yaptıkları MYK toplantılarında -ki ben ona MYK toplantısı demiyorum, MGK toplantısı gibi bir toplantı- savaş kararı çıkarmışlar bir kez daha. Sınır ötesi operasyonların kararlarını çıkarmışlar, Kürt halkını katletme kararı çıkarmışlar bir de utanmadan Urfa'ya gelip oy istiyorlar. Boy ölçüşelim diyorsan, hodri meydan Erdoğan, buyur gel seninle boy ölçüşelim. Barış projesinde bizim boyumuz senin boyunu geçer" dedi.

Siverek Belediyesini DEM Parti adaylarının kazanacağını, Urfa Büyükşehir Belediyesini de partilerinin kazanacağını söyleyen Hatimoğulları, gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak bugüne kadar kendilerine oy vermeyenleri ikna edeceklerini kaydetti.

İktidarın, asker ve polisleri Kürdistan kentlerine seçmen olarak taşıyarak seçimi kazanma peşinde olduğuna işaret eden Hatimoğulları, bu durumu oy hırsızlığı olarak nitelendirdi.

Hatimoğulları, kadınların iradesinin belediyelere yansıması, eşbaşkanlık sisteminin daha güçlü tecelli etmesi, gençler, işçiler, çiftçilerin taleplerini yerine getirmek için yola çıktıklarını söyledi. Hatimoğulları konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Değerli Karacadağ halkı, bizler 8 Mart'ta biriktirdiklerimizle, Newroz'un ateşiyle, Demirci Kawa'nın ve Mazlumların direnişiyle, Kürt halkının dört parça Kürdistan'daki direnişiyle 31 Mart seçimlerinde zafere hep beraber akacak mıyız? İşte Kürt halkının bu çocukları olduğu sürece, Kürt halkının gençleri ve kadınları olduğu sürece, bu güçlü dayanışma ve inanç olduğu sürece hiç kimsenin gücü bizleri, halkları yenmeye yetmeyecektir. 31 Mart seçimlerinde burada hep beraber zafer halayımızı çekmek dileğiyle."

Buluşma, Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.