22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları ve Bakırhan'ın seçim çalışmaları sürüyor

Hatimoğulları Urfa'da, Bakırhan ise Bitlis'te halkla bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Taşıma seçmenlere dikkat çeken eş genel başkanlar, "Oyu burada olduğu halde dışarıda olan eş dost akraba kimimiz varsa onları aramanızı rica ediyoruz. En yakın DEM Parti örgütüne gitsinler. Biz onların buraya gelip oy kullanmalarını sağlayacağız. Taşınmalarını bizler sağlayacağız" dedi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan seçim çalışmalarına devam ediyor. Hatimoğulları bugün Suruç, Birecik ve Halfeti ilçelerindeki halk buluşmalarına katılırken, Bakırhan'ın adresi ise Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla Beldesi oldu. 

HATİMOĞULLARI URFA'DAN SESLENDİ
Birecik'te halk buluşmasında konuşan Hatimoğulları, Urfa milletvekili Ferit Şenyaşar'ın Emine Şenyaşar ile birlikte iftarını Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde açaacağını belirtti. Htaimoğulları, "Şenyaşar ailesinin adalet arayışını Birecik'ten selamlıyoruz" dedi. 

20 Temmuz 2015'te katledilen 33 düş yolcusunu anarak sözlerine başlayan Hatmioğulları, "Onları unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Halka hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Hatimoğulları, "21. yüzyılda insanlar temiz içme suyuna dahi erişemiyor. Birecik'in de sorunu bu, bütün Urfa'nın da sorunu bu. Fırat, bu kentin içinden geçiyor ama siz arazilerinizi sulayacak su dahi bulamıyorsunuz. Suruç'ta başka bölgelerde, Urfa'nın başka ilçelerinde şuna tanıklık ettik. Hayatımda ilk kez çifte standartla faturaların gönderildiğini görüyorum. Bir ilçeye bir liralık ödenen elektrik su faturası, başka ilçede 8 liraya tahsil edilebiliyor. DEDAŞ zulmü her yerde. Elektrik kesintileri ile ürünlere verilen zararlar, tarımsal üretime verilen zararlar ortadadır. İnanın son birkaç senede, TBMM'de DEDAŞ'ın dile getirildiği kadar başka hiçbir sorun dile getirilmedi. DEDAŞ ile Urfa halkına işkence eden bu anlayışı kınıyoruz, asla bunu kabul etmeyeceğiz" dedi.

'TUTUKLANAN ARKADAŞLARIMIZA BELEDİYEYİ KAZANARAK HEDİYE VERECEĞİZ'
Birecik'te hayvancılığı teşvik ederek yeniden ayağa kaldıracaklarını söyleyen Hatimoğulları, 31 Mart'ta halka hizmet etmeyen, ayrımcılık politikalarıyla yerel yönetim yaklaşımı sürdüren, bir aileye koca bir belediyeyi teslim eden anlayışı göndereceklerini dile getirdi. "Tutuklanan 17 arkadaşımıza Birecik'i ve Urfa Büyükşehir Belediyesini kazanarak büyük bir hediye vereceğiz" diyen Hatimoğulları, Birecik'i kültür ve inanç turizmine hep beraber açacaklarını dile getirdi.

En büyük hizmeti DEM Parti'nin kadınlara yaptığını getiren Hatimoğulları, "Belediyeyi aldığımız zaman ilk iş Kadın Daire Başkanlığı açmak olacak. Ona bağlı olarak da kadınlara her türlü hizmeti sunacak merkezleri kuracağız. Psikoloji, hukuk, sağlık danışmanlıkları kuracağız. Bunun yanı sıra kadınlara meslek ve iş edindirme kursları açacağız. Kadınların ürettiklerini satabilecekleri pazar alanları kuracağız" ifadelerini kullandı. 

'SEÇMEN KAYDIRMALARINA KARŞI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'
AKP'nin birçok yerde seçmen kaydırdığına dikkat çeken Hatimoğulları, "Seçmen kaydırmasına karşı bizler de elbette çalışmalarımızı yürütüyoruz. Oyu burada olduğu halde dışarıda olan eş dost akraba kimimiz varsa onları aramanızı rica ediyoruz. En yakın DEM Parti örgütüne gitsinler. Biz onların buraya gelip oy kullanmalarını sağlayacağız. Taşınmalarını bizler sağlayacağız. İkinci bir ricamız daha var. Bugüne kadar bize hiç oy vermemiş ailelere kanaat önderlerimizle, büyüklerimizle, kadınlarla gidelim ve Birecik ve Urfa'da neden DEM Parti'ye oy vermeleri gerektiğini anlatıp ikna edelim. Bunu yaparsak emin olun ki 31 Mart'ta saltanatları yıkarız ve DEM'in demokratik anlayışı belediyelere gelir. Var mısınız buna? Bazı bölgelerde diyorlar ki DEM Parti ilçelerde kimi partilerin lehine çekilebilir. Bu külliyen yalan bir propagandadır. Bu propagandaya hiç kimse inanmasın. DEM Parti, adayı olan her yerde zaferle taçlandırmak üzere çalışmalarını sürdürecek, yoluna devam edecek. Adaylarımız sizlere emanet. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bakış açısıyla belediyelerimizi, kendimizi ve kentimizi yeniden kurmak için DEM Parti ve adaylarımız Birecik'e emanet" dedi. 

BAKIRHAN BİTLİS'TE HALKLA BİR ARAYA GELDİ
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da sabahın erken saatlerinde Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla Beldesi'ni ziyaret etti. Selçuklu Caddesi'ndeki seçim bürosunun önünde halkla buluşan Bakırhan, "Xelat Belediyesi tüm halkların belediyesi olacak. Bizim anlayışımızda ayrımcılık yok. Biz Siyabend ve Xecê'nin kentinde onların birbirine duyduğu sevgiyi burada halklara duyacağız. Erdoğan burada Saray yapmış. Bunu yapacağına Kürt, Türk halkına iş olacak fabrikaları niye kurmuyorlar? Çünkü onlar görüntü, şatafat peşinde. Xelat'ın saraya değil, işe, demokrasiye ve kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacı var" dedi.

Bakırhan'ın bir sonraki durağı Bitlis merkez oldu. Esnaf ziyaretinin ardından halk buluşmasına katılan Bakırhan, 31 Mart'ta merkez belediyesini kazanacaklarını ifade etti. Bakırhan, "Bitlis halkları kayyımlara izin vermeyecektir. Bitlis halkı, bu rantçı düzene 'dur' diyecektir" dedi.

'KAZANDIĞIMIZDA TEK BİR KURUŞ ÇAR ÇUR EDİLMEYECEK'
Bakırhan, "Türkiye'de belediyenin mallarını en çok satan belediyelerden biri Bitlis Belediyesi'dir. Burada satılmadık bir karış toprak bırakmadılar. Bizim belediye başkanlarımız tek bir kuruş parasını çarçur etmedi. Ama bunlar belediyeyi talan ettiler. 31 Mart'ta oylarımızla onları rezil edeceğiz. Belediyenin mallarını satmakla kalmadılar burada insanların dükkanlarını yıktılar. Belediye, 750 dükkanı yıkıp insanları geçinemeyecek hale getirdi. Biz belediyeyi kazandığımız an 750 esnafımızla görüşüp onların sorunlarını çözeceğiz. Onlar yıkar ama DEM Parti yapar. Biz kazandığımızda tek bir kuruşunuz artık çarçur edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.