20 Eylül 2024 Cuma

HBDH milisleri Muğla'da geri dönüşüm tesisine eylem düzenledi

HBDH Benda Amed Milisleri, Muğla'da bir geri dönüşüm tesisine eylem düzenledi. 27 Temmuz gecesi gerçekleştirilen eylem sonucu çıkan yangında tesis kullanılamaz hale gelirken, bir fabrikada da büyük hasar oluştu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Benda Amed Milisleri, 27 Temmuz gecesi Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Sanayi Sitesinde bulunan geri dönüşüm tesisine eylem düzenledi.

Sabotaj tekniği kullanıldığı belirtilen eylem sonucu çıkan yangında, geri dönüşüm tesisi çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, bir fabrika da büyük zarar gördü.

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Emek sömürüsünün en üst boyutlara ulaştığı bir dönemdeyiz. AKP-MHP faşizmi ve patronları zenginlik içinde yaşarken, emekçilere yoksulluğu reva görmektedir. Ekonomik krizin altından kalkamayan faşizm gene faturayı yoksullara vergi olarak kesmektedir.
"Bu sömürü çarkı içinde elde ettiği maliyeti Kürdistan'ı işgal etmede, kirli savaşın yasaklı silahlarını edinmeye/üretmeye kullanmaktadır. Kürt halkının varlığını reddeden AKP-MHP faşizmi, Kürtçe halay çekenleri tutuklamış, Kürtçe tabelaları kolluk kuvvetlerinin ve çetelerinin gece 'operasyonlarıyla' silmiştir.
"Bizler, birleşik devrimin neferleri olarak, yoksul emekçi halkın ve yok edilmeye çalışılan Kürt halkının yanında saf tutuyoruz. Bulunduğumuz her alanda faşizmin ve işbirlikçilerinin korkulu rüyaları olmaya devam ediyoruz. 
"Uyarıyoruz! Halka karşı suç işleyen her kurum ve kişiden hesap soracağız! Kürdistan işgaline karşı savaşacağız! SİHA'larınız gibi düşüşünüz kaçınılmaz!
"Tüm halkımıza çağrımızdır; HBDH saflarında örgütlenin! Faşizme karşı özgürlük halaylarında saf tutalım! Yaşasın HBDH! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"