20 Eylül 2024 Cuma

HBDH Newal Mêrdîn Milisleri: Avcılar'da inşaat deposunu ateşe verdik

HBDH milisleri, Güney Kürdistan'da devam eden işgal saldırılarına karşı İstanbul Avcılar'da inşaat deposunu ateşe verdiklerini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Newal Mêrdîn Milisleri, Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı 23 Temmuz'da İstanbul'un Avcılar ilçesinde inşaat malzemelerinin tutulduğu bir depoyu ateşe verdiklerini duyurdu.

Metropollerde faşizmden hesap sormaya devam edeceklerini vurgulayan HBDH milisleri, "Başûr'da süren işgal operasyonlarına karşı fedai çizgide savaşarak şehit düşen yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilen bu eylem sonucunda, depo tamamen imha olurken çıkan yangın çevredeki işletmelere de zarar vermiştir" diye belirtti.

AKP-MHP faşizmi ve yerli işbirlikçisi KDP'nin, Güney Kürdistan'da kuşatma ve işgal girişimlerini hızlandırdığı hatırlatılan açıklamada, yürütülen bu kirli savaşın faturasının Türkiye ve Kürdistan emekçilerine kesildiği, emekçi halkın alın terinin karşılığının patronlar aracılığıyla çalındığına işaret edildi.

Kimyasal ve yasaklı silahlarla sonuç almaya çalışan faşist rejimin gerillanın direnişi karşısında gerilediği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dağda aldığı darbeler, şehirlerde birlik devrim milislerinin eylemleri ve içinde bulunduğu ekonomik kriz AKP ve yandaşlarını geri dönülemez bir çöküşün içine sokmuştur.
"Başûr'da en kirli şekilde savaşı yürüten faşizm, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da, kirli savaşa karşı duracak bir direniş istememektedir. Kürtçe çekilen halaylara bile tahammülü olmayan faşizm, başta Kürt halkı ve devrimcileri sindirmeye çalışmaktadır. Kürtçe halay çeken gençleri gözaltına almış, ırkçı şarkılarlar dinleterek yandaş basınıyla propaganda gerçekleştirmiştir.
"Gençliğe çağrımızdır; ırkçı-faşist düzeni yıkmak için HBDH saflarına katılın! Faşizm ve destekçisi kurum ve kişilerden hesap sorun!
Bizler, birleşik devrim neferleri olarak uyarıyoruz, kirli savaşı finanse eden tüm kurum ve kişiler hedefimizdir! Halkın adaletinden kaçamayacaksınız! Ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızın hesabını soracağız! Yaşasın birleşik devrimimiz! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"