20 Eylül 2024 Cuma

HDK-A: HDP halklara bir kez daha umut olmuştur

HDK-A Eş Sözcüleri Asiye Esra Güden ve Demir Çelik, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptıkları açıklamada "HDP, hem oy oranı, hem de kazandığı milletvekilleri ile üçüncü parti olma başarısını göstererek halklarımıza bir kez daha umut olmuştur" dedi.
Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) Eş Sözcüleri Asiye Esra Güden ve Demir Çelik, 24 Haziran seçimlerinde başarıyla çıkan HDP'nin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'yi kutladı.
 
Yapılan açıklamada, "Halkların Demokratik Partisi HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Selahattin Demirtaş'ın, eşitsiz ve adil olmayan koşullarda, cezaevinden sürdürdüğü seçim kampanyasına, kendisine karşı yürütülen tüm kara propagandaya rağmen, seçimden 3. sırada çıkmış olması taktire değerdir" denildi.
 
24 Haziran seçimleri tüm hakların gasp edildiği, adil ve eşit olmayan koşullarda, OHAL altında yapıldığı hatırlatılan açıklamada, "Üç  yıldır devam eden demokratik siyasetin tasfiye operasyonları, seçim boyunca da kesintiye uğramadan sürdürülmüştür" diye kaydedildi.
 
Meşru olmayan seçimin, yine meşru olmayan uygulamaları eşliğinde yürütülen tüm bu anti-demokratik karar ve uygulamalara rağmen, HDP'nin barajı aştığı vurgulanan açıklamada, "HDP, hem oy oranı, hem de kazandığı milletvekilleri ile üçüncü parti olma başarısını göstererek halklarımıza bir kez daha umut olmuştur" denildi.
 
İktidarın kriminalize ettiği, düşman hukukunu uyguladığı, tasfiye ve itibarsızlaştırma politikalarıyla öç almaya çalıştığı HDP'nin, toplumun gönlünden sökülmez bir değerler bütünü olduğunu bu seçimin sonuçlarının gösterdiği ifade edilen açıklamada, "Türkiye halkları, HDP'siz parlamenter rejimin, demokrasi, hak ve adalet mücadelesinin olamayacağını bir kez daha ortaya koymuştur. HDP olmadan onurlu barışın, demokrasinin, çoğulculuğun, yeni ve özgür yaşamın olmayacağının bilinci ile hareket eden halklarımız, iktidara ve tek adam diktatörlüğüne, engellenemez bir halk hareketi olduğunu bu vesile bir kez daha gösterme fırsatını bulmuştur" diye belirtildi.
 
HDK-A Eş Sözcüleri Asiye Esra Güden ve Demir Çelik, "Türkiye'de faşizme karşı birleşik mücadelede her zamandan daha çok HDP'ye ve onun örgütlü gücüne ihtiyaç vardır. Demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemizin halklarımızı buluşturacağı onurlu barışta HDP ve HDK'nin demokratik siyaseti ile mümkün olacaktır. Ülkeyi demokratikleştirme, demokratik ulus mücadelesi ile toplumu özgürleştirme mücadelenizde başarılar diliyoruz. Meşru olmayan seçimin, başarılı ve meşru olan bu sonucunda emek ve pay sahibi olan tüm halklarımızı şahsınızda en devrimci duygularımızla selamlıyor, başarılar diliyoruz" dedi.